Frisk look

Hej kära läsare
Tänkte skriva lite om mina senaste inköp som faktiskt inte är kläder. Dock är detta lika viktigt. Med snygga kläder gäller det givetvis att man ser pigg och fräsch ut också och då kan detta var ett bra hjälpmedel för att uppnå det. Jag talar om en djuprengörande gel som tar bort smuts och håller porerna rena. När ansiktet är tvättat tar man givetvis på en fuktkräm så att huden inte torkar. Mitt val av hudvårdsprodukter är Loreals men expert-serie. Ansiktskrämen är gelbaserad och blir till skum när man jobbar in den i huden och ansiktskrämen har, förutom att den återfuktar, en lätt mattgörande effekt. Dessa kan göra under på morgonen då man lätt kan se lite trött ut. Dessutom så luktar de väldigt gott - en lagom lätt maskulin doft.
    Jag vet att hudvård är väldigt individuellt, men dessa funkar för mig och jag kan rekommendera dem. Rengöringsgelen kostar 80kr och krämen ligger också i den prisklassen, vilket är ett bra pris då hudvård kan bli dyrt.
/Per

image33

Ny skjorta

God middag kära läsare. Efter helgens jobb, ölpimplande på uteserveringar och grillaftonar så kommer här ett rykande färskt blogginlägg. Det blev nämligen, utöver ovannämnda aktiviteter, lite shopping. Det inhandlades en skjorta från Cheap Monday och en pikétröja från Boomerang. Pikétröjan kommer i ett inlägg senare i veckan.
Skjortan går i vårens trend med mönstrade och färglada plagg. Jag är inte så jätteförtjust i Cheap Monday men tycker de har en del guldkorn emellanåt, särskilt i "Kostym"-kollektionen där denna skjorta kommer ifrån.

image32

Skjorta, Cheap Monday. 450kr
Chinos, Filippa K.
Klocka, D&G.
Skor, Kawasaki Players.


Dagens outfit

Vilket väder, jag säger bara det, vilket väder. Jag har till och med sett några som tagit på sig shortsen, djärvt! Jag är inte lika djärv utan nöjer mig med att strunta i jackan. Hoppas det blir riktig sommar i år, förra året var en skandal och jag tycker vi svenskar förtjänar en riktig braksommar i år.
Efter önskemål om outfit-förslag på gårdagens kofta så kommer här dagens outfit. Den består utav khakifärgade chinos från Filippa K. Linne, strumpor och kofta från H&M. Flätat läderskärp från J.Lindeberg och seglarskor från Vagabond.

/Simon

image30

Linne, strumpor och kofta, H&M.
Chinos, Filippa K.
Skärp, J.Lindeberg.
Klocka, D&G.
Skor, Vagabond.


Shopping

Sprang förbi H&M häromdagen och gjorde lite nya inköp. Jag hade 10% på allt i butiken och var i första hand ute efter ett par khaki-shorts av samma modell som Per handlade för ett par dagar sedan. Väl inne i butiken så sprang jag på en riktigt skitsnygg kofta. Den ser ut som en Gant-kofta jag har gått och suktat efter ett bra tag, och för övrigt var nära att köpa, men så var alla storlek small slut när jag väl hade bestämt mig. Kvalitetsmässigt går det inte att jämföra de båda, men hur som helst så kunde jag inte motstå prislappen på blyga 298kr.
Det blev även ett par shorts och ett armband. Shortsen fanns inte i khaki men close enough. Armband använder jag inte egentligen men jag tänkte att det kanske kan vara snyggt när man, förhoppningsvis, går runt i kortärmat i sommar.

/Simon

image29

Kofta, H&M. 298kr
Armband, H&M. 59kr
Shorts, H&M. 149kr


Baldags!

Det vankas bal! Jag får nu användning för min nygamla vita Velour-skjorta. Glömde skriva i inlägget innan att jag passade på att sätta knapparna i vänster manchett lite glesare så att klockan skall kunna glida under smidigt och snyggt. Precis som de gör på de finare skrädderierna när de skräddarsyr skjortor.
Jag kör på svart/vitt med gröna strumpor som en lite detalj. Det stod mellan det eller en färggrann näsduk. Det som grämer mig lite är att jag inte har några lackskor, det hade varit så mycket snyggare. Det är något man borde ha i sin garderob och som jag kommer skaffa mig framöver. En annan sak som jag klurade på var skärp vs utan skärp, det slutade med utan skärp. Det kändes bara rätt så. Anywho, här är resultatet:

/Simon

image27

Kavaj, Zara.
Fluga, 2nd hand.
Skjorta, Velour.
Näsduk, egengjord.
Byxor, Filippa K.
Skor, Vagabond.


Knappbyte

Undertiden jag har varit krasslig har jag pillat lite med två av mina skjortor. Det är nämligen så att jag ska på bal nu på lördag och då vill jag vara någorlunda frisk och ha en vit skjorta med svarta knappar. Jag har så många vita skjortor att jag inte ville gå och köpa en till. Jag rotade lite i garderoben och hittade två Velour-skjortor av samma modell, en marinblå med svarta knappar och en vit med vita knappar. Sen letade jag upp nål och tråd och bytte knappar mellan dem.
Resultatet blev faktiskt bättre än förväntat, ett enkelt litet knep om man vill utöka vidden av garderoben. Det finns många fina knappar att köpa i tyg- och sybehörsbutiker om man inte känner för att slakta plagg.

/Simon

image26

Över, Före.
Under, Efter.

Färg och shorts

Hej kära läsare
Jag tror bestämt att våren och sommaren är på väg. Solen har börjat lysa sisådär varannan dag och visst är det skönt. Inte minst för att man har en anledning att köpa nya fräscha kläder. Blev därför glad när jag var inne en sväng på H&M och kollade. Här hittade jag shorts av snygg modell som jag tror kommer att bli super om man viker upp dem lite grann så man får en schyst tennislook. Dessutom så har Simon fixat med knapparna på ett par skjortor så jag tänkte att även jag skulle byta knappar, avvikande färg på knapparna är en lagom utstickande detalj och dessutom mycket lätt att fixa själv. Hur det blev och hur shortsen sitter på får ni se när det blir väder att använda dem. Köpte även på mig ett 5-pack med strumpor i olika glada färger. Strumpor är ett utmärkt sätt att sätta färg på en outfit.
/Per

image25

Strumpor, 5-pack 79,50kr
Shorts, 149kr

Sicko

Det har varit lite lugnare med skrivandet sista dagarna. Jag har gått och blivit krasslig och Perka försöker gnugga geniknölarna till någon trevlig uppsats han skriver. Vi hoppas ni har överseende med detta.
Jag tänkte att jag skulle passa på och ta upp en topic ändå när jag ändå pallrat mig fram till datorn. Det jag tänkte ta upp är hur tråkigt det är när våra kära modebolag lägger produktionen i Kina. Jag köpte mitt tredje par Filippa K-chinos för sisådär tre månader sedan. Förutom att de ändrat lite smådetaljer på modellen så hade de även ändrat "made in"-tagen till China istället för Bangladesh, där de gjorts tidigare. "Potejdo, potaado" tänkte jag för mig själv, tills idag, då jag upptäckte att sömmarna börjar lossna så smått på två ställen. Man har ju hört talas om billiga jeans där man använder sytråd som inte är tillräckligt stark i förhållande till denimtyget, och därmed spricker.
Hoppas innerligt att det bara är jag som gått emot någonting och att det inte är så att kvaliteten har tagit stryk av att produktionen blivit flyttad, då blir man ju lite förbannad.

image24

Någon annan som har haft liknande erfarenheter?

/Simon


Länge leve dandyn

Hej kära läsare
Idag tänkte jag introducera er för ett nytt bloggelement. Detta är nämligen första delen i en serie med, förhoppningsvis många, temaoutfits. Vi börjar med att blicka mot England.
Vem har sagt att England är grått och trist? Hoppas inte att ni vill ha ett svar men helt klart har väl någon sagt det. Det är därför det är så skönt att se en riktig engelsk dandy.
Ordet dandy kommer från engelskan och betyder snobb, men det är inte alls vad dandystilen handlar om. En dandy är en person som har en tanke bakom sitt klädval, en person som klär sig för att synas, en person som ser djupet på ytan (som för övrigt är mitt favorituttryck).
Dandystil handlar om att klä sig i klassiska plagg fast med en twist. En dandy håller sig helst inte till uttrycket "less is more" utan blandar gärna in mycket färg och mönster. Nedan tänkte jag visa två exempel på vad jag menar. Stötte dock på lite problem med garderoben eftersom jag själv gillar just "less is more" men jag hoppas att ni förstår tanken allafall.
/Per

image23
Outfit 1:
Fiskbensmönstrad kavaj, Skräddarsydd
Näsduk
Halsduk
Dubbelknäppt asymmetrisk kofta, Velour
Skjorta, Skräddarsydd
Slips, Tiger
Chinos, Cottonfield
Skor, Converse Chuck Taylor

Outfit 2:
Kavaj, Skräddarsydd
Dubbelknäppt väst, H&M
Randig button-downskjorta, Matinique
Slips, Cojak
Flätat bälte, H&M
Chinos, Filippa K
Skor, Vagabond

PS. Beklagar den dåliga kvalitén på bilderna, men de togs på kvällen och att använda blixten i spegeln är inte ok. DS

Outfit onsdag

Hej kära läsare
Idag körde jag på en ganska enkel, avslappnad outfit. Djupblå skjorta, instoppad, knäppt hela vägen och uppkavlade ärmar. Blå/svarta chinos med något lösare passform. Skärp för att skilja skjortan från chinosarna och sedan ett par tennisskor. Över detta drog jag på mig min beige safarijacka som är av linnetyg, det är därför den är ganska skrynklig.
/Per


image22

Skjorta, Velour
Skärp, Boomerang
Chinos, Cottenfield
Skor, Kawasaki
Sarafijacka, Zara

Dagens outfit

Våren börjar göra intåg med sol, fågelkvitter och annat trevligt.
Till saken, till dagens outfit har jag valt en marinblå skjorta med bröstfickor och axelklaffar, från Filippa K. Nertill har jag smala Khaki-färgade chinos, också från Filippa K. Till detta har jag mina Kawasaki players-skor och en svart, sportigare klocka, från Tritoni. Ytterst har jag min jacka från H&M som jag inhandlade förra veckan. Sedan dess har Per hittat en snyggare och billigare jacka, så min jacka går nu mer under smeknamnet "kärringjackan". Livet är bra surt ibland.

Chinosen hade jag kavlat upp om det inte vore för det rådande klimatet, det är fortfarande lite kallt för det tycker jag. Ska man kavla ändå så tycker jag att man inte ska kavla mer än en dryg decimeter, mätt från fotsulan till byxkanten. Det är en sådan punkt som åsikterna ofta går isär, men där är min syn på saken iaf.
 
/Simon

image21

Skjorta, Filippa K.
Chinos, Filippa K.
klocka, Tritoni.
Skor, Kawasaki.
Kärringjacka, H&M.


Ny väska

Hej kära läsare
Efter en helgs ledighet är vi på g igen. Denna gången blir det ett inlägg om dagens inköp som består av en väska. Den är ifrån boomerang och jag har varit och tittat på den ett par gånger, men idag bestämde jag mig för att köpa den. Den är i ljus canvas med bruna skinndetaljer. Storleken på den är stor så den blir perfekt att ha träningsgrejerna i. Skulle jag få för mig att träna direkt efter skolan så får jag säkert plats med skolgrejerna i den också. Så nu när jag har en väska kan jag äntligen börja träna. Hurra!
/Per

image20

Väska, Boomerang, 1499kr
Jacka, H&M
Jeans, Acne
Skor, Vagabond

Ny jacka

Hej kära läsare
Dags att uppdatera om dagens fynd som jag ,så att säga, snubblade över. Var på väg tillbaka till bilen efter ett ärende och tog bara en liten omväg genom h&m. Där stötte vi på en jacka, vit och safariinspirerad. Liknar den som Simon har skrivit om tidigare fast lite annorlunda. Den största skillnaden var dock att den här var på kampanj och kostade endast 198kr. Kunde helt enkelt inte bara gå förbi den.
Skorna jag har på mig idag är väl också värda att skriva en rad om. Köpte dem i Bangkok. Och jag vet att kamoflaugemönster i pastellfärger kanske inte är det hetaste, men jag föll för den slanka modellen och, eftersom jag är uppvuxen med disney, att musse pigg var på dem. Tre stycken musse på varje sko totalt. Dessutom tror jag knappt att de finns i Sverige heller (har inte sett märket någonstans i allafall) och det är ju kul.
Lämna gärna ett avtryck bland kommentarerna och trevlig helg.
/Per

image19
Jacka, H&M, 198kr
Halsduk, H&M
Jeans, Acne
Skor, Hound & Friends by Greyhound

Seglarskor

Har sneglat en del på seglarskor senaste tiden. Tycker det kan vara svårt att hitta en snygg sko att ha till chinos. Tygskor, t.ex kawasakis, funkar skitbra att dressa ner ett par chinos med, men ibland vill man ha något lite snyggare och då kan det bli lite klurigt. Personligen tycker jag att "vanliga" finskor ser lite halvdant ut med chinos till. Då finns seglarskon där som en räddande ängel.
Besökte en Vagabond-outlet häromdagen och hittade ett par mörka seglardojjor, helt i skinn, med snörning i vit läder. De finns i en vit variant men jag är inte så förtjust i vita skor, såvida det inte är tygskor. För den som gillar vita skor, i det här fallet seglarskor, så hittade jag ett par riktigt kaxiga ennar på asos.com.
Seglarskor funkar till det mesta egentligen, med rätt överdel, men lämpar sig bättre på vår- och sommarhalvåret.

/Simon

image18


Överst, Seglarsko från Vagabond. 549kr.
Nederst, Seglarsko från Hudson (asos.com). 892kr.


Utgångsoutfit

Hej kära läsare.
Äntligen kan man logga in igen, och vi börjar direkt med att dela med oss av våra tankar om manlig fåfänga. Jag var ute på lite galej förra veckan och jag tänkte visa er vad jag hade på mig den kvällen. Skjorta eller liknande är lite av ett måste för mig när jag går ut. Tycker inte att det ser speciellt bra ut med killar som bara slänger på sig en t-shirt när de ska ut. Givetvis går det att komma undan med det men då ska det vara finess på resten av outfiten. Flugan gör det hela uppklätt medan de vita tennisskorna samtidigt ser till att den där avslappnade vår/sommarkänslan infinner sig. Och jag vet, färdigknuten fluga är inte bra, men det är det som är det fina med att känna till regler - då får man bryta mot dem nån gång ibland. Jag knyter själv ibland också. Ångrar lite att jag inte köpte helvita tennisskor. Det blå rutmönstret begränser skorna något och det är synd. Köper nog ett par helvita också. Koftan är tunn och gjord av silke vilket gör att den inte blir för varm att ha på sig i folkhavet. Även nästa helg vankas det utgång, vi får se vad som plockas fram ur garderoben då.
På återseende
/Per

image17
Skjorta, Velour
Kofta, Zara
Fluga, Bläck, 50kr (halva reapriset)
Klocka, Calvin Klein, 2500kr
Bälte, Boomerang
Jeans, Julian Red
Tennisskor, Kawasaki

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner