En liten utgång

Hej kära läsare
Midsommarhelgen är som bekant slut och Öland bjöd på några riktigt trevliga kvällar men innan Simon och jag visar er hur vi klädde upp oss för att vara stiligast på Strand så tänkte jag visa er en liten outfit jag körde helgen innan midsommar. Dagen ifråga hade Simon och jag varit en sväng på stan och där hittade jag denna kavajen som jag fastnade för. Skorna är fyndet från förra inlägget. I övrigt består outfiten av min nya skjorta, min mörkgröna Velourkofta som ni sett tidigare i Dandy-inlägget och mina Julian Red-jeans. Skärpet kom inte med på bilderna, men det är en skön färklick som ni ska få se i senare inlägg.
Ha det gött
/Per


Kavaj, H&M, 598kr
Kofta, Velour
Skjorta, Boomerang
Klocka, CK
Jeans, Julian Red
Strumpor, H&M
Skor, Skopunkten

Fynda skor

Hej kära läsare
Nu är vi tillbaka igen och idag tänkte jag berätta om ett litet fynd jag och Simon gjorde strax innan vi åkte iväg. Det rör sig om skor, vita tygskor närmare bestämt och det som gör dem till ett klockrent fynd är dels att de är snygga och dels att de var väldigt billiga. På skopunkten hittade vi guldkornen och priset på skorna var 149kr men nu var det så bra att skopunkten kör en 3 par för 2-kampanj och eftersom vi var 3 st så köpte vi givetvis ett par var och fick på så sätt ner priset till en hundring per par. inte illa va?
I nästa inlägg ska ni även få se dem i en hel outfit.
Ha det bra
/Per


Skor, Skopunkten, 100kr (149kr)

Stor kofta

Hej kära läsare
Har länge varit på jakt efter en mörkblå kofta man skulle kunna ha som ett alternativ till jacka, och för ett par dagar sedan när jag var i Göteborg så hittade jag det jag sökte. På solo fanns det en dubbelknäppt kofta med sjalkrage från Morris. Vad gäller storleken så gick jag upp en storlek för att få den, endast en aning, större så att den blir go som en jacka. Gentemot en jacka ger en stor kofta ett lite mer avslappnat intryck, perfekt för alla kvällar på olika uteserveringar.
Jag vill även passa på att önska alla läsare glad midsommar. Simon och jag kommer åka bort ett par dagar men efter helgen är vi tillbaka igen.
Ha det bra

/Per


Kofta, Morris, 1000kr
Kraglös skjorta, H&M
Jeans, Silver Dollar
Skor, Kawasaki Players

Tennisshorts

Hej kära läsare
Som Simon skrivit i tidigare inlägg så har han och jag shoppat en del de senaste dagarna och jag tänkte visa er vad jag hittade på Frank Dandy-utförsäljningen. Ni som inte är några större fan av mina korta shorts kanske gör bäst i att titta åt ett annat håll för jag hittade ett par tennisshorts. Byxlängden på dessa är givetvis kort och det var lite små roliga detaljer som gav en sportig och avslappnad touch. Det var detta jag gillade mest och när priset endast låg på 150kr så hade det varit dumt att inte slå till. Som gammal tennisspelare måste man ju ha åtminstone ett par tennisshorts i garderoben.
Ha det bra
/Per


Tennisshorts, Frank Dandy, 150kr

Badshorts

God förmiddag kära läsare. I dagarna så har jag och Per varit på Frank Dandy-utförsäljning och shoppat lite, de brukar ha det en gång på våren och en gång på hösten tror jag. I vart fall så är det ett bra tillfälle att hitta kallingar, linnen och badkläder. Jag hittade inte så mycket, då det mesta var ganska urplockat, men det blev ändå ett par badshorts.

Jag och Per har shoppat en hel del senaste dagarna faktiskt, vi ska även iväg en sväng efter lunch idag - så räkna med nya inlägg inom kort.

/Simon


Badshorts, Frank Dandy. 150kr.

Chuck Taylor-leverans

God afton kära läsare! I dagarna kom mina efterlängtade Chuck Taylor-dojjor till Sverige. Jag beställde dessa från USA för ca 3 veckor sedan. Sidan jag beställde från heter heelandsoleshoes.com och de visade sig vara pålitliga, de ringde till och med mig och meddelade att skorna var på väg. Skorna + frakt skulle kostat ca 350kr, om inte tullen hade tagit dem. Med tullens och postens (förbannade) avgifter så landade den slutliga prislappen på närmare 470kr, vilket iofs fortfarande är över 20% rabatt på ordinarie pris i Sverige. Vet inte hur vanligt det är att tullen arresterar skor på detta viset men jag tror att saker från USA är lite extra "utsatta", om man så säger. Nåväl, läxan är lärd och ska man nätshoppa amerikanska grejer så bör det vara minst halva priset för att det ska löna sig alls i slutändan.

/Simon



Skor, Converse - Chuck Taylor. ~470kr.


Den nya skjortan

Hej kära läsare
Fyllde år för ett par dagar sedan. Fick då ett presentkort som jag använde till att införskaffa en ny skjorta. Skjortan kommer från Boomerang och är av klassisk Oxford, Tailored Fit-modell. Det jag gillar med denna skjorta är, förutom att den sitter skönt, är att den är tvättad ett par gånger så att den är riktigt mjuk och skön. Tillsammans med ett par shorts så blir det en skön och somrig preppylook. Kombinera gärna med ett par loafers eller seglarskor om du vill ha lite ytterligare preppy/överklasskänsla. Jag valde att köra med mina Chuck Taylors som ger en något mer neutral och lite svalare känsla. Dammade även av mitt gamla tigerbälte, spännet är kanske inte det snyggaste men jag älskar flätat.
Ha det fint mina vänner
/Per


Skjorta, Boomerang, 899kr
Shorts, H&M
Skärp, Tiger of Sweden
Skor, Converse Chuck Taylor
Klocka, CK

Tema: Studenten

Hej kära läsare
Sommaren är onekligen här och det börjar bli dags för alla tredjeringare att ta studenten. För många kommer detta bli en av de roligaste dagarna i livet och då vill man ju givetvis vara fin. Så vad ska man då ha på sig?
Om det var jag som skulle ta studenten så skulle jag satsa på en klassisk look och spetsa till det hela med lite utstickande accessoarer. Alla goda ting är ju som bekant tre och eftersom vårens färg är blå har jag lagt in tre blå färgklickar till en klassisk svart kostym. Sedan går det ju att variera i det oändliga, men tänk klassiskt och satsa på detaljerna så har du ditt på det torra. Inte minst när du om 20 år sitter och tittar på kort från din studentdag. Hoppas jag lyckats väcka lite inspiration och idéer.

På återseende

/Per


Kostym, Armani
Näsduk,
Skjorta, Velour
Slips, Cojak
Skärp, WhyszeckRefinedStreet
Strumpor, H&M
Skor, Vagabond

Sportpreppy

Det fina vädret fortsätter och klädvalet därefter. Har i dagarna utökat shortsartilleriet med ett par gröna shorts från H&M. Publicerade ett inlägg med just gröna shorts för ett tag sedan och har hållt utkik sen dess. Det är samma modell som de beige shortsen jag köpte från H&M för inte allt för länge sedan. Det jag inte gillar med dessa är att knapparna också är gröna, så de får jag byta till någon mörkbrun variant så småningom. En annan komplikation med gröna shorts är att man bör ha solat sig lite innan, annars ser man lätt en smula blek ut :)

Dagens outfit är alltså lite sportprepp, som titeln antyder. Gröna shortsen kommer som sagt från H&M och kostar 149kr. Marinblå pikétröja från Boomerang, klocka från D&G, skärp från Gant och skorna är av märket Kawasaki.


Sköt om er,

/Simon



Piké, Boomerang.
Shorts, H&M, 149kr.
Skärp, Gant.
Klocka, D&G.
Skor, Kawasaki players.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner