Slapparoutfit

God middag kära läsare! Solen skiner och jag är på väg ut igen, innan dess tänkte jag slänga in ett litet inlägg med dagens slapparoutfit. Förutom tentor som har stått ivägen så har blogg.se har strulat lite för mig senaste tiden men nu verkar det funka att logga in och göra nya inlägg igen. För den som undrar så har tentorna gått bra och sista tentan för terminen skrivs nu på onsdag.

Till saken, dagens outfit består utav följande: Shorts från Ralph Lauren, kofta från Tiger, linne från H&M, solglasögon från Tom Ford, klocka från D&G och ett par noname espadrillos. I dag är det en riktig slappardag för min del och det avspeglas kanske i klädvalet en smula. Passar även på att använda mina halvnya solbrillor som jag fick för ett tag sedan, det är modellen "Buckley". Var inne på att köpa modellen "Jack", men den finns i princip inte att få tag i längre sedan Brad Pitt blev fotad med den vilandes på näsan. Sånt är livet, får se om Buckley finns kvar ute i handeln efter att jag publicerat det här inlägget med den vilandes på _min_ näsa ;) 

Passade även på att göra lite polaroidkortsinspirerade "bildramar", bra eller anus?


Sköt om er,

/Simon



Solglasögon, Tom Ford.
Linne, H&M.
Kofta, Tiger.
Shorts, Ralph Lauren.
Klocka, D&G.
Skor, Espadrillos.

Outfit Lördag

Hej kära läsare
Lördagen var en underbar dag med sol och lagom värme. Därför var byxvalet inga problem, det blev givetvis shorts. Ganska skönt då det regnade alla dagar utom en i Rom. På överkroppen var det inte lika självklart men till slut fastnade jag för en skjorta jag sydde upp föra året. Vit med axelklaffar och bröstfickor är den. istället för att rulla upp ärmarna så har jag bara vikt upp dem lite slappt. Tydligen så är Dior Hommes nya chefsdesigner och den legendariske Hedi Slimanes efterträdare Kris van Assche en förespråkare av denna modellen och jag måste hålla med om att det ger en skön avslappnad look. En annan fördel är också att det är betydligt smidigare att bara vika upp än att rulla och hålla på. På sommaren får man faktiskt vara lite lat. Tröjan som åkte på till kvällen köpte jag i Rom nu när jag var där och den får väl räknas som ett fynd. Äger mest bara koftor så en vanlig stickad tröja var på sin plats tyckte jag. Sist men inte minst satta jag på mig ett par loafers. Enligt mig är loafers med någon detalj på, typ ett spänne eller tofsar, snyggast och loafers bärs med fördel utan strumpor. Dessa jag har på mig på bilden får väl räknas som ett fynd även dem eftersom de endast kostade 50kr - i Thailand förvisso men ändå.
Ha det trevligt i solen!
/Per



Tröja, Zara Man, 25 Euro
Skjorta, Skräddarsydd
Shorts, H&M
Loafers, Roberto

Tillbaka

Hej kära läsare
"Den late jävlen" är tillbaka från Rom. Min lilla resa i Europa har varit mycket trevlig, men av olika anledningar blev det inte så mycket shopping som jag hade hoppats. Mer om detta kommer senare men idag firar vi att skolan är slut. Klädseln blev i därför självklart kostym. Valet föll på min grå fiskbensmönstrade kostym. Till detta valde jag en rosa, näst intill vit, skjorta och en rosa slips med vita prickar. Är det inte somrigt så säg. Svarta snörskor och blå strumpor (vet att det hade varit bättre med svarta eller rosa strumpor men pga att stora delar av min garderob är smutsig efter Europaresan hade jag inte lyxen att kunna välja det idag, men jag tycker att det funkade ganska bra ändå) fick täcka fötterna. Givetvis eftersom solen lyste och jag valde att cykla så fick ett par Ray-Ban Wayfarers glida på skallen också.

På återseende
/Per




Kostym, Skräddarsydd
Skjorta, Skräddarsydd
Slips, Atlas Design
Bälte, H&M
Skor, Vagabond
Strumpor, H&M
Solglasögon, Ray-Ban Wafarers

Nya inköp och lördagsoutfit

God förmiddag kära läsare. Som ni kanske märkt så har bloggen inte uppdaterats på ett tag. Det beror på att jag har haft tenta och Per (den late jäveln) har åkt till Rom. Nu när tentan är avklarad och jag har utökat mina kunskaper inom optometri, så ska jag försöka uppdatera bloggen lite oftare.

Jag har varit ute efter en skinnjacka ett bra tag nu och har plöjt igenom ett otal second hand-butiker i jakt på detta, men inte hittat något som är värt att lägga pengarna på. Har hela tiden haft några kritierer i huvudet som jag vill jackan ska uppfylla, dessa infriades när jag klev in på Carlings i fredags. Där hängde den, axelklaffar, lagom mudd och "ståkrage" - precis enligt kriterierna :) Kalaset kostade ca 1500kr, men det var det värt.
 
Har även fått hem lite strumpor och annat smått och gott som kan vara lite kul att ha.

Outfiten valde jag medvetet lite färglös för att strumporna skulle sticka ut lite. Det ser för övrigt alldeles förskräckligt ut när man tar av sig skorna, blir verkligen för mycket. Så länge skorna är på så tycker jag det är tummen upp. Det blev även en invigning av jackan.


På återseende,

/Simon

image38

Skjorta, Velour.
Klocka, D&G.
Chinos, Riley.
Strumpor, Asos.
Jacka, Vailent. 1500kr.
Skor, Vagabond.


Piké, igen.

Fortsätter här med pikéinläggen men denna gången har jag plockat fram en pikétröja från i fjol. Gillar den lediga men samtidigt snygga looken som pikétröjor kan ge. Passade på att fynda några Ralph Lauren när jag var på Hawaii. Ralph Lauren är som bekant en smula billigare i sitt hemland, USA. Såg även att det går att beställa grejer från deras hemsida, kan vara värt att kika på nu när dollarn är låg.

Fick även hem mina nya skor häromdagen. Skinnloafers med tofsar på från asos.com som jag hade med i ett inlägg om nätshopping. Såhär i efterhand så vet jag inte riktigt om jag klarar av att bära upp tofsarna, det känns inte riktigt bekvämt. Funderar på att klippa av dem, det ser ut kunna gå utan att för den delen förstöra skon. Vi får se hur det blir, vad tycker ni läsare?

/Simon

image36

Pikétröja, Ralph Lauren.
Skärp, Asos.
Klocka, D&G.
Chinos, Filippa K.
Skor, Asos. 585kr

Ny piké

Handlade en ny pikétröja från Boomerang i förra veckan. Denna gång blev det en enfärgad, pistaschgrön skulle jag nog vilja kalla det. Brukar bli så framåt våren att jag köper på mig ett par nya pikétröjor från olika märken. Brukar även bli så att jag plockar fram prep-looken lite grann, vi får väl se hur det blir i år :)
Här kommer iaf en lite seglarinspirerad outfit med den nya pikétröjan.

/Simon

image35

Pikétröja, Boomerang. 599kr
Skärp, Gant.
Chinos, Filippa K.
Jacka, Zara.
Skor, Vagabond.

Nätshopping!

Ja, nu är det fanemej dags att nätshoppa lite, som jag brukar säga. Efter en stunds surfande har jag stött på en hel del snyggt faktiskt. Jag har enbart kikat på utländska sajter denna gång, dels för den rekordlåga dollarn och dels för att hitta saker som kanske inte finns i sverige, typ converse ;)
Eller vad sägs om ett par klassiska Chuck Taylors för drygt 250 spänn? Inte dumt alls. Jag passade även på att smyga in en Hawaii-skjorta, jag kan inte låta bli att gilla det plagget. Det är otroligt svårt att bära upp, men otroligt snyggt på den som klarar det. Ska faktiskt damma av min från Hawaii-resan i fjol och åtminstone göra ett försök till att inte se ut som en clown.
Vad det gäller solglasögon så är jag inte så förtjust i kopior. Jag tycker dock att det är väldigt bra att ha ett par dyra bågar som man kan ha på stan och till vardags, samt ett par billigare slit-och-slängbågar som man kan ta till stranden. För snygga dyrgripar så ta en titt i tidigare inlägg här på bloggen.

/Simon

image34

1. Rayban Clubmaster-kopia, 156kr, asos.com
2. Loafers i skinn m. tofs, 585kr, asos.com 
3. Bomberjacka i nylon, 520kr, asos.com
4. Converse Chuck Taylor, 252kr, converse.com
5. Solglasögon, 102kr, ocshades.com 
6. Tee, 182kr, asos.com
7. Hawaii-skjorta, 132kr, classichawaiianproducts.com

* allt räknat med dollarkurs på 6kr och utan frakt.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner