lagom lördag

Hej kära läsare
Nu sitter jag äntligen och skriver på min nya dator. Allt är dock inte riktigt 100 än, har till exempel inte något photoshop så dagens bilder är inte riktigt vad de hade kunnat vara. Men men, nog med ursäkter. Till outfiten.

Åkte ner en sväng på stan idag och detta är vad jag slängde på mig. Det är mina FilippaK-chinos, min randiga Boomerang-skjorta (som för övrigt har gått och blivit min favorit bland skjortor) och min gamla Christensen-kofta. Skorna är de väl ingångna Skopunkten-skorna och den lilla färgklicken står de blå strumporna för. Lagom uppklätt för en vanlig lördag, enkelt och snyggt.
Mitt råd för dagen är att; även om det börjar bli lite kallare så skulle inte jag lägga chinosarna på hyllan för säsongen för det. Det är såpass snyggt och ger en skön avslappnad känsla om det är rätt material med rätt grejer till så vänta med att lägga undan dem tills du tar fram vinterrocken.
Have it
/Per


Kofta, Christensen
Skjorta, Boomerang
Chinos, FilippaK
Strumpor, Topeco
Skor, Skopunkten

Skjorta

Hej kära läsare.

Under sommaren har jag handlat på mig en och annan skjorta. Jag har alltid haft väldigt svårt för s.k. "cut away"-kragar, dvs när kragens snibbar sitter lite glesare. Får en bild av en hafsigt klädd affärsmans-wannabe när jag tänker på det. Dock så har jag sett flera höstkollektioner (bla Filippa K) med skjortor av cut away/button down-modell, något som jag faktiskt tycker ser rätt snyggt ut.

Till saken, under semestern sprang jag på en vanlig vit skjorta med en ovan beskriven krage och lite smalare snibbar, så jag slog till. Jag var inne på Zara och hittade flertalet billiga skjortor med riktigt bra passform, så det fick bli en sån här bland annat. 19.90€ kostade kalaset, ett bra pris :)

Vad har ni för åsikter kring kragen? Ful, snygg eller rent av fulsnygg?

/SimonSkjorta, Zara, ~190kr.
Kavaj, Riley Black.
Jeans, Acne.
Skor, Boss.

Kräftskiva

God afton kära läsare. I dagarna var det dags för kräftskiva. Kräftorna som det bjöds på var i minsta laget, men sällskapet var trevligt, vilket vägde upp :)

Klädkoden för kvällen var "välklädd", vilket jag tolkade som uppklätt men inte _för_ uppklätt. Så det blev kavaj och skjorta. Valde att strunta i slips/fluga och istället köra på den något Lanvin-inspirerade blomman i slaget. Blomman hittade jag på H&M's damavdelning i somras, tanken med blomman i slaget slog mig (ursäkta ordvitsen) samma sekund jag såg den, men det är först nu jag faktiskt har använt den.

Så! Vit skjorta från Velour, byxor från Filippa K, båda har hängt med ett tag nu men det är grymt bra basplagg som alltid känns aktuella. Kavajen är ny och köptes under rean i somras (tack Malin som hittade den i Varberg åt mig :)) för 699kr (ord. pris 1895kr) och kommer från Brothers. Märket är Riley Black. Jag reagerade på priset då jag tyckte 1895 för en Riley-kavaj lät jäkligt saftigt, men den är enormt välsydd så jag antar att det är någon mer lyxig Riley-kollektion. 699kr kändes iaf klart överkomligt, passformen är superb.

Det var allt för denna gång,

/Simon
Kavaj, Riley Black, 699kr (ord. pris 1895)
Skjorta, Velour.
Byxor, Filippa K.
Skor, Noname från Paris.
Klocka, D&G.
Blomma, H&M, 29kr? Minns ej riktigt.

intermission

Hej kära läsare.
Vet att bloggen har legat nere i ett par veckor nu, men allt har en naturlig förklaring. Plugg har precis dragit igång och Simon har åtagit sig en massa styrelseuppdrag för både det ena och det andra och försöker dessutom vara en bra fadder för de färska studenterna på hans skola. Jag har för min del, som jag säkert redan skrivit om, flyttat till Göteborg och varit utan dator i vad som närmar sig dryga fyra veckor. Men datorn som jag har beställt har tydligen anlänt och jag lovar - det första jag ska göra när jag får den är att lägga upp ett nytt inlägg.

Simon och jag tackar alla er som har stått ut med detta lilla uppehållet och hoppas att ni fortsätter att kola bloggen i fortsättningen också.

Väl mött
/Per

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner