preppy

Hej kära läsare,

Att det skrivs och snackas mycket om preppy är väl ingen som undgått. Det verkar som att preppy är lite trendigt just nu, om man nu kan kalla en så pass klassisk klädstil för just trendig. Hur som helst, jag har alltid gillat klassiska plagg och där kommer ju prep in en hel del. Som många andra har även jag kört på preppy-spåret när solen börjar titta fram och så lär det bli även i år.

Lite kuriosa: Preppy kommer från engelskans preparatory, som i preparatory school, där täta amerikanska föräldrar tenderar att låta ungarna gå. Slangordet preppy syftar på just klädstilen hos dessa ungar.

Passade även på att glänsa lite med de nya skorna från H&M. Tyvärr glänste de lite för mycket och blev ruskigt överexponerade på bilderna :)

Sköt om er,
/Simon


Skjorta, American Eagle Outfitters.
Kofta, Lyle & Scott.
Slips, Atlas Design.
Chinos, Filippa K.
Skor, H&M.

Hallonshorts

Hej kära läsare
Har precis som Simon varit på H&M och här gjordes ett till hallonrött inköp. Denna gång blev det ett par shorts. Modellen är densamma som shortsen jag och Simon köpte på oss förra sommaren, och jag tror att det även här kommer att ske ett litet knappbyte så knapparna får en kontrasterande färg. När det är gjort är det bara att sätta på sig shortsen och springa ut i solen och njuta. Ni kommer inte få se shortsen på den här gången, och det av den enkla anledningen att mina ben inte riktigt är redo för fotografering än.
Nu när dagarna är soliga har jag även sett att många har dragit fram solglasögon. Och det kan ju vara snyggt om man gör det på rätt sätt. En bra tumregel är: Kan du inte se solen så bör inte solglasögonen vara på. Det vill säga att inomhus och andra ställen där solglasögonen känns överflödiga ser det ganska dumt ut om de är på. Det är inte ovanligt att man ser folk som envist behåller solglasen på överallt som inte är hemma. Och solglasögon när man är ute på krogen ska vi inte ens tala om. Kan vara värt att tänka på.
Have it
/Per


Shorts, H&M, 149kr

Skofeber

Hej kära läsare,

Det kan tyckas att det inte var länge sen jag skrev om ett par nyinköpta dojjor, vilket stämmer väldigt bra. Nu är det så att jag sprang förbi H&M och hittade ett par (i mina ögon) klockrena tygskor. Återigen är det damskor det handlar om. Jag vet inte riktigt var det här ska sluta, nästa steg blir antagligen ett par pumps :)

Nåväl, jag vågar nog påstå att man inte hittar snyggare sommarsko för det banala priset av 129kr. Det enda som grämer mig lite är att jag inte väntade tills H&M's clubdag som är idag, då hade jag fått 10% rabatt och priset hade då slutat på 116kr ;)

Inlägg med skorna på kommer snart,
/SimonSko, H&M, 129kr.

nya dojjor

Hej igen kära läsare,

Skrev om ett par färgade Adidas som jag impulsköpte häromdagen, well, jag beslutade mig för att behålla dem. Såhär i efterhand var det kanske lite dumt med tanke på ekonomin, men vafan, lite coola är dom allt :)

Det är en modell ur "Sleek Series" som är en damkollektion. Jag har inte så stora fötter, storlek 41, så jag kan ha de stora damdojjorna.

Så nu har jag ett par sneakers, som jag egentligen kanske inte behöver. Men-men.. ska försöka se om man kan hitta ett par vita budget-tygskor nånstans, Kawasaki-dojjorna har gjort sitt och får inte hänga med denna sommar.

Oh, och bilderna är lite suddiga. Har tagit sönder telefonen som jag fotade med innan :/

Sköt om er,
/Simon


Regnrock 'n Roll fixad

Hej kära läsare
Ni som har följt bloggen i ett par månader eller mer kanske kommer ihåg att jag köpte en regnrock nedsatt från 1200 till ynka 100kr. Den var ju några storlekar för stor vid inköpstillfället, men nål och tråd har nu gjort sitt till och jag tycker den har fått en skön passform. Den är fortfarande ganska stor, men jag tycker passformen och detaljerna, såsom kragen, är skönt oversize istället för "för stor jacka". Tack Sara för hjälpen.
Koftan har ni inte heller sett innan. Den är från H&Ms vårkollektion och en av de hallonröda inslagen som jag gillar. Den är stickad så den är randig och jag tycker det funkar riktigt bra. Den syns väl kanske inte jättebra i detta inlägget, men jag känner på mig att den kommer dyka upp här på bloggen igen när solen börjat lysa ännu lite till.
Se till att ha det riktigt trevligt nu!
Have it
/Per


Regnrock, Sunday Sun, 100kr (ordinarie pris 1200)
Kofta, H&M, 249kr
Skjorta,Velour
Jeans, Acne
Skärp, Boomerang
Skor, Converse All Star

vårjacka

Hej kära läsare,

Vårvädret har gjort entré och det börjar bli dags att köpa sig en vårjacka om man inte redan har en. Själv har jag letat efter en sportigare, lite mer avslappnad, jacka som ändå går att ha till lite snyggare grejer.

Jag hade tänkt mig en olivgrön, då det inte är svart, men ändå passar till både jeans och chinos. Jag hittade vad jag sökte inne på Zara, där hängde nämligen en mörk-olivgrön nylonparkas som uppfyllde de flesta av mina kriterier. Denna modellen har även innerjacka som går att ta ur, då åker även luvan av.

Sköt om er,
/Simon


Jacka, Zara, 700kr.
Tröja, BZR.
Jeans, Filippa K.
Skor, Refined by Bobbie Burns.

skjorta

Hej kära läsare,

Inte så många inlägg senaste tiden, jag har tentor och Perka är i Sälen. Rättvist. Nåväl, jag tänkte lägga upp en bild på en skjorta jag köpte för ett tag sedan. Det är min första från NN07 som jag tycker gör riktigt snygga grejer i sköna material. Skjortan är av klassisk modell med blå bas och vita ränder, button down-krage och bröstficka. Tidlöst.

Nu fortsätter jakten på ett par nya lågskor till våren, någon som har några tips? Är egentligen öppen för förslag både på tygskor och lite mer findojjor.

Vårjacka är redan inköpt, den kommer i nästa inlägg. Men det finns ju inget som säger att man kan köpa fler än en :)

Sköt om er,
/SimonSkjorta, NN07, 899kr.
Chinos, United colors of Benetton.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner