Tillbaka efter semestern

Hej kära läsare
Ni trodde säkert att vi hade glömt bort er, men så är givetvis inte fallet. Både jag och Simon har varit iväg på några veckor välförtjänt semester. Men nu har skolan börjat igen med full fart och det är patologi på schemat för tillfället. Men men nog om det. Börjar bli färdig med min flytt nu så jag har faktiskt hittat min kamera igen, och jag tänkte berätta lite om bilderna jag har tagit med den.
På den första bilden ser ni jackan som jag färgade om i förra inlägget. Skillnaden nu är att jag har kört ett färgningsprogram till på den och nu är jag faktiskt nöjd med färgen. Det lila har försvunnit och en lite djupare blå ton har infunnit sig. Fick en fråga om hurvida färgen håller sig och jag skulle säga att den håller sig lika bra som vilket annat plagg som helst som man köpt.
På bilden kan vi även se en liten väska som jag ni inte har sett här innan. Det är en liten slimmad portfölj som jag har köpt på H&M i Prag. Har inte sett den själv i Sverige men tydligen så finns den här också har jag hört. Hursomhelst så är den i fuskkrokodilskinn och har ett oerhört lämpligt format för att frakta kollegieblock och kompendier från föreläsningar. Ett ytterfack för pennor, plånbok, nycklar osv. finns också. Så jag är nöjd.
Have it
/Per


Jacka, H&M
Shorts, ?
Klocka, Ck
Portfölj, H&M, 25 euro

Typ ny jacka

Hej kära läsare
Ni som var inne och läste på bloggen den 3e april förra året kanske kommer ihåg en vit jacka som jag hade köpt då. Den jackan har väl inte blivit överanvänd direkt, främst på grund av att den var just vit. Det är ju lite jobbigt att behöva tvätta en jacka efter varje användning.
Men nu kanske ni la märke till att jag skrev  "var vit" och det skrev jag helt enkelt för att den inte är det längre. I söndags köpte jag nämligen ett textilfärgningskit. Det består av textilfärg i valfri färg, jag valde marinblå, och infärgningssalt. Sedan gör man helt enkelt så att man lägger in färgningskitet och allt man vill färga i tvättmaskinen och kör den på färgprogram två gånger. Det man ska tänka på är bara att det man färgar ska vara 100% bomull.
Resultatet av mina bravader ser ni nedan. Färgen på jackan blev inte riktigt så mörk som jag hade tänkt mig, men det är bara att färga en gång till.Som ni ser på bilden så färgades inte sömmarna eller knapparna, utan agerar nu lite mer som utstickande detaljer. Sedan om man gillar det eller inte är upp till var och en, men jag tycker det blev ett ganska kul inslag.
Ett paket infärgning kostade 99kr och infärgingssaltet gick på 29kr, vilket följdaktligen gör att slutnotan för den "nya" jackan landade på 128kr. Ett ganska bra pris tycker jag!
Have it
/Per


Jacka, H&M, 199+128kr
Textilinfärgningskit, Herdins, 128kr

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner