Kavaj

Hej kära läsare
Var nere en sväng på stan i lördags. Tittade in på H&M för jag tycker att de har fått till deras vårlinje med hallonröd som utmärkande färg väldigt bra och den signalerar mycket solsken. Köpet för dagen blev dock inte något hallonrött, utan en randig kavaj som dock utstrålade minst lika mycket solsken. Har varit lite sugen på en ny kavaj ett tag så det passade ju utmärkt. Detta var även väldigt passande på det sättet att jag skulle iväg på finmiddag med lite lagom dressad dresscode på kvällen och då var den här kavajen utmärkt. Till kavajen tog vi en vit skjorta och knöt en av pappas gamla flugor som jag har tagit över. Även denna gillar jag skarpt för den är smal i modellen och är svart på framsidan och vit på baksidan vilket ger en schyst kontrast. Jeans och de nya finskorna, även de från H&M, tillhörde väl det mindre utstickande, men det är ju viktigt att vara påklädd på underkroppen också.
Kavajen gick hem på kvällen och skorna ställde inte till med några problem nu heller. Jag skulle vilja säga H&M har lyckats bra den här säsongen. Tycker inte ni?
Have it
/Per


Kavaj, H&M, 598kr
Skjorta, Velour
Fluga, ?
Jeans, Julian Red
Skärp, WhyszeckRefinedStreet
Skor och strumpor, H&M

tröja #2

Hej kära läsare, Har som bekant rensat en del i garderoberna. Dels pga platsbrist och dels för att inspirationen trytit lite på sistone. Hur som helst så hittade jag en pistagegrön kabelstickad tröja som jag köpt på H&M för länge sen. Dess uppgift har hittills mest bestått av att samla damm, men jag tycker den är rätt läcker egentligen.

Det känns lite smådandy att strosa runt i en knallgrön tröja, men det tilltalar mig litegrann. Under tröjan har jag en rutig och ganska färgglad skjorta från Ralph Lauren. För att balansera det hela lite så valde jag att ha jeans till. Passade även på att använda min tygpåse nu när det varken regnar eller snöar. Känns som att våren är på intågande och jag har varit och köpt mig en ny vårjacka, mer om den i kommande inlägg. Tills dess..

Sköt om er,
/Simon


Tröja, H&M.
Skjorta, Ralph Lauren.
Jeans, Filippa K.
Tygpåse, wholesomeconcept.com
Skor, Bianco.

tröja

Hej kära läsare,

Våren är inte riktigt här än, det är fortfarande lite kallt ute. Då kan det vara bra att ha några tjockare tröjor redo så att man kan använda sin nyköpta/efterlängtade vårjacka ändå. Själv köpte jag en tröja på MQ när rean led mot sitt slut. Den har kostat 800kr men jag fick den för 249. Jag har nästan bara enfärgade tröjor, vilket kan bli lite tråkigt i längden.

Märket är Bruunz Bazaar och tröjan kommer från deras "bzr"-linje. Under tröjan har jag min relativt nya Ralph Lauren-skjorta, som jag köpte i Miami. Passade även på att damma av mina gamla Bianco-dojjor och en lite tunnare trenchcoat som jag inte använt på länge.

Sköt om er,
/Simon


Tröja, Bruunz Bazaar, 249kr (800kr).
Skjorta, Ralph Lauren.
Chinos, Filippa K.
Trenchcoat, Vailent.
Skor, Bianco.

Ny hudvård

Hej kära läsare
Som många säkert lagt märke till så har Gillette kommit med en ny ansiktsvårdsserie som de har valt att kalla Phenom. I februarinumret av King uppmärksammas serien som en utmanare till L'oréal Men Expertserien. Eftersom jag själv, och Simon också för den delen, kör på L'oréal så har jag provat nykomlingen. Produkterna jag har använt är Pre Shave Scrub, Sensitive Skin Shave Gel tillsammans med den nya hyveln Fusion Power Phenom och avslutningsvis After Shave Moisturizer. Alla dessa tre krämer och geler innehåller aloe vera och det tycker huden om, bra början! Men sen då?

Scruben gör det den ska, men det är först vid rakningen som jag blir överraskad. Rakgelen har en väldigt go konsistens, mycket bättre än tidigare jag provat, och rakhyveln med den lilla vibratorn funkar också bra. Efter rakningen gnider jag in fuktkrämen och precis som scruben så gör den sitt jobb. Det finns även andra produkter i serien, men för de jag har testat blir utlåtandet som följer.

Att alla produkter innehåller aloe vera är mycket bra, men för mig väger det ändå inte upp för produkternas största nackdel: lukten. De luktar precis som Gillettes gamla produkter, och gillar man den lukten så lär man gilla även denna. Men jag tycker att lukten är tråkig och ganska gubbig. Hade de lagt in en ny fräsch doft på fuktkrämen man applicerar på slutet så hade det varit skitbra. Min L'oréalfuktkräm luktar väldigt fräscht och har dessutom en mattgörande effekt som gör att man ser lika fräsch ut som man luktar. Därför tänker jag fortsätta med den som avslutning men innan avslutningen kan jag mycket väl tänka mig att använda Phenom. Vi får väl se vad som lockar mest nästa gång jag ska handla.
Have it
/Per


Scrub, 70kr
Rakgel, 60kr
Rakhyvel, 185kr
Fuktkräm, 90kr

Tips: Har sett billigare priser än de här så leta efter det bästa!

Ny/Gammal piké

Hej kära läsare
Jag tänkte att jag skulle visa piké som jag fått av min käre far. Det speciella med den är att den inte var nyinköpt utan han har själv använt den på 70- eller 80-talet. Kommer inte ihåg vilket decennium han sa att den var ifrån. Därmed var den lite sliten på ett par ställen, men vad gör väl det. Lika glad för det är jag. Märket bakom denna piké är Gant och idag har jag valt att matcha den med svart. Vet att man egentligen inte borde blanda blått och svart, men då den blå nyansen är mer åt det gråblå hållet så tycker jag att det funkar ganska bra. Dessutom som vi brukar säga: Det fina med att känna till regler är att man då får bryta mot dem.
Koftan tror jag inte heller att ni har sett innan. Inget märkvärdigt med den dock, det är vanlig svart, tunn kofta som jag köpte på weekday under mellandagsrean. 
Have it
/Per


Piké, Gant
Kofta, Weekday, 200kr (ordinarie pris 400kr)
Jeans, Temple
Skärp, Boomerang

Tygpåse

Hej kära läsare,

Jag har skrivit innan om att jag letat efter en snyggare tygpåse/tygkasse (eller vad det nu kallas egentligen), nu har jag äntligen hittat en. Blev tipsad av en god vän som hört mitt tjat och antagligen inte orkade längre :)

Hur som helst, kassen är från Wholesome Concept och är av lite grövre ekologisk bomull och har långa remmar. Ser lite mer propert ut än de där tunna varianterna. Till min förtjusning finns det även en liten ficka inuti kassen vilket iaf jag aldrig sett tidigare. Pris? 195kr inkl. frakt på www.wholesomeconcept.com. Helt ok pris tycker jag, det verkar vara bra grejer. Sen är det kul att ha en som inte alla andra har, jag har nummer 81.

Jag gick som bekant även igenom mina garderober häromdagen, passade då även på att damma av mina seglarskor från Vagabond som jag tror kommer användas en del i sommar.

Sköt om er,
/Simon


Tygpåse, Wholesome Concept, 195kr.
Skjorta, Velour.
Chinos, Filippa K.
Skor, Vagabond.

Avdammad kavaj

Hej kära läsare,

Har rensat lite i garderoberna och hittade den här gamla kavajen som jag köpte på rea en gång. Det måste vara ett par år sen, kommer ihåg att jag gav 2-300 (från 1600) för den och tänkte att den blir säkert modern nån dag :)

Modern eller inte, jag tycker den är lite ball. Den känns ganska gubbig med rutorna och den beige/bruna färgen, vilket går att använda till att göra outfiten ännu gubbigare, eller bara ha nån t-shirt under och på så vis göra det hela lite roligare. Jag valde att sladda in lite gubbspåret, men jag gillar det.

Sköt om er,

/Simon


Kavaj, Bläck.
Skjorta & tröja, American Eagle Outfitters.
Slips, Atlas Design.
Jeans, Filippa K.
Skor, Refined by Bobbie Burns.
Klocka, D&G.

Detaljer

Hej kära läsare
Accessoarer, de små delarna av en outfit som kan få stor betydelse. Idag ska vi behandla ämnet smycken. Jag personligen är inte så mycket för smycken, förutom ett snyggt armbandsur och manchettknappar. Ett par av de sistnämnda ska vi titta på idag.
Jag tycker att smycken alltid är snyggare, både på killar och tjejer, om de är valda med omsorg för personligheten hos bäraren. Nu kanske detta kan vara svårt att se på någon man inte känner, men som bekant så ger kläderna i övrigt vissa vibbar om personlighet så möjligheten finns. Annars kan man ju bara köra med att matcha smycken och kläder, men att bära upp något med personlighet slår, för mig, högre. Med detta sagt kan ni ju kanske gissa ett av mina intressen, förutom kläder då.
Have it
/Per


Manchettknappar, T.M Lewin
Skjorta, Skräddarsydd

PS. Skorna som jag skrev om i mitt förra inlägg, de från H&M ni vet, funkade bra hela kvällen utan några slags haverier. Jag fick faktiskt inte ens skoskav, och det är ju inte så illa när man använder ett par skinnskor för första gången. DS

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner