Helgen som var

Hej kära läsare,

Helgen har varit fullspäckad. Har bland annat hunnit med utgång, lägga nya golv i lägenheten och en runda till puben för att se el clasico.

I fredags var det säsongsavslutning för Club Caj på Byttan här i Kalmar. Då blev det tillfälle att prova flugan jag köpte härom veckan. Till den hade jag vit skjorta med bröstficka, blå jeans, svart kavaj med vit näsduk och svarta skor. Uppklätt men ändå inte lite nedtonat med med tanke på jeansen.

Jag tycker flugan gjorde sig rätt bra ändå, vad tycker ni?

Har i dagarna även lagt vantarna på en flanellskjorta till ett klart överkomligt pris, mer om den i kommande inlägg.

Sköt om er,
/Simon


Fluga, Cheap Monday.
Skjorta, These glory days.
Kavaj, Zara.
Jeans, Cheap Monday.
Skor, Refined by Bobbie Burns.

Second hand

Hej kära läsare,

Veckan har rivstartat och 2 tentor är avklarade. Nu pluggas det inför den 3e tentan som är nu på fredag. Hann dock smita in på lite second hand-shopping mellan varven och lade då vantarna på en småcharmig portfölj.

Portföljen ser lite använd ut, vilket jag gillar, den är i brunt skinn och insidan är "fodrad" med paisleymönstrat tyg.  Pris? 30kr. Klart överkomligt.

Till helgen blir det utgång fredag - kanske även lördag, golvläggning, måla om och förhoppningsvis hinna slappa lite innan nästa kurs kör igång. Får se om jag drar på mig den nyinköpta flugan till helgen, risken finns.

Sköt om er,
/Simon


Portfölj, Second hand, 30kr.

Julian red

Hej kära läsare,

Skrev tidigare att jag inväntar ett paket från Julian Red, vilket nu har anlänt.

Jag har ett par otvättade jeans från Acne, modell "max". Problemet är att max är så jäkla låg i midjan, av den anledningen har jag inte använt dem på länge. Såhär till hösten tycker jag det är snyggt med mörkare jeans, därför beställde jag ett par från Julian Red's nya kollektion "Julian Julian Julian" eller "3-J" som den också kallas.

Vi har snackat om ovan nämnda kollektion vid ett tidigare tillfälle här på bloggen. Det trevliga med den är att den består av basplagg som ligger lite bättre i pris än huvudkollektionen. Om jag förstått det hela rätt så ska inget plagg kosta mer än 1000kr.

Jeansen är av smalare modell och heter "Closer Style", färg "Raw", alltså otvättade. Riktigt sköna brallor med lite stretch i. Jag beställde direkt från julianred.com och där kostar de 59€ (ca 600kr) inkl frakt. Prisvärt.

Sköt om er,
/Simon


Jeans, Julian Red "3-J", 59€.

Fynda Clarks

Hej kära läsare
Som många säkert lagt märke till så har Simon mer eller mindre skött bloggen den senaste veckan. Detta på av att jag har pluggat. Ska tenta av 30 högskolepoäng på 2 veckor nu med start idag. Men jag kunde inte låta bli att slita mig från plugget för att dela med mig av ett hett tips.
Senaste numret av King anlände igår och efter att ha bläddrat igenom den lite snabbt fick jag veta att Nilson ska sälja Clark Desert Boots jubileumsmodeller till ett pris av 1500kr. Eftersom jag ibland är inne och kollar på Asos, och faktiskt har kollat just på dessa, tyckte jag att detta lät lite dyrt. Och mycket riktigt, på Asos vill de 1034kr för jubileumsmodellerna och 802kr för de vanliga. Det är ju en viss skillnad. Kolla länken nedan

Clark Desert Boots

Sedan att 1990-modellen är en av höstens/vinterns coolaste skor gör ju inte saken sämre.
Ha det fint
/Per

Ökenkänga, Clarks Originals 1990's Union Jack

senaste inköpen

Hej kära läsare,

Har på allmän begäran slängt ihop en outfit med de senaste inköpen. Såhär års blir det gärna lite lager på lager, och det blir det även här. För övrigt har jag jävligt mycket i skolan nu, 3 tentor nästa vecka, men ska försöka hålla lite aktivitet på bloggen trots detta. Vad Per gör vet jag knappt, har inte hört av honom på ett bra tag. Men han dyker kanske upp med nåt inlägg till er törstiga läsare, vem vet.

Outfiten består av den ljusa kabelstickade tröjan från förra inlägget, under den en rutig skjorta från NN07. Till det har jag mina mörkgrå WinWin-chinos och kängor från Vagabond.

Nu letar jag efter en fairisle-mönstrad slipover eller tröja/kofta. Har även beställt ett par jeans från Julian Red som borde dyka upp närsom.

Sköt om er,
/Simon


Tröja, Blueprint.
Skjorta, NN07.
Chinos, WinWin.
Skor, Vagabond.
Klocka, Massimo Dutti.

shopping

Hej kära läsare,

Har inte "bloggat upp" alla inköp på sistone, så här kommer en lite recap.

Hittade en ljus kabelstickad tröja på MQ för ett ganska bra tag sedan, den har dock inte kommit till användning förrän nu då den är ganska varm. Tröjan är av MQ's egna märke "Blueprint", och kostar 599kr.

Flugan andas The Hives lång väg och kommer från Cheap Monday. Hur flitigt den kommer användas återstår att se, men det är en rolig pjäs att ha i arsenalen. Priset ligger på 150kr.

Slutligen har jag skaffat en tub "Rapid clear treatment" från Neutrogena. En liten (15ml) vän som hjälper till mot enstaka blämmor. Gillar hela Neutrogenas hudvårdsserie, den funkar och den kostar inte skjortan. De flesta produkter kostar 65kr/st, denna likaså.


Sköt om er,
/Simon


Budget

Hej kära läsare,

Tänkte flika in ett par budgettips såhär på fredagseftermiddagen.

Chinos:

För den som redan inte märkt det så har Carlings en chinomodell som heter "Win-Win" och kostar 299kr, ordinarie pris. Finns i flertalet färger, bla khaki, blå, mörkgrå, svart och vinröd. Själv har jag indhandlat ett par mörkgrå, passar bra till årstiden. Modellen är som jag föredrar den, slimmad. Snygga fickor och förvånansvärt bra kvalitet. Tyget är lite grövre, vilket lämpar sig för det rådande klimatet.



Flanellskjorta:

Söker du, som jag, efter flanellskjortor till hösten så har Dressmann flera varianter på dessa. Många ser ut som skräp men det finns också någon eller några som faktiskt ser ganska bra ut. Gemensamt för alla är att de är av button down-modell. Priset är 149 eller 199kr, beroende på huruvida deras kampanj fortskrider eller ej, är inte uppdaterad på den punkten. Förvänta er inga underverk vad gäller kvalitet och passform, men flanellskjortan är ju ett plagg som gärna får sitta aningen loose alt. uppknäppt.

Dressmann har även vid något tillfälle haft jeansskjortor som har varit helt okej modell, mestadels för att de mer eller mindre kopierat Our Legacy.


Sköt om er,
/Simon

Mixed fabric

Hej kära läsare
Idag tänkte jag visa en ny skjorta som jag har köpt på nätet. Som ni kanske har lagt märke till från tidigare inlägg så brukar jag vara inne på asos.com titt som tätt, främst för att jag gillar deras egna produkter som man brukar vara riktigt bra prissatta. Skjortan ifråga är av deras egna märke, men som om inte det var nog så var den dessutom nedsatt. Ynka 15£ betalade jag för den, plus frakt givetvis men det får ändå ses som ett kap. Skjortan är en så kallad "mixed fabric"-skjorta vilket betyder att skjortans olika delar är av olika tyg, vilket ger ett ganska speciellt intryck. Sedan är det upp till var och en om man gillar det eller inte, men jag tycker den har en sån där "fulsnygg" känsla över sig. Detta gillar jag starkt. Hur matchar man in den i en outfit då?
Jo, i dessa tider måste ju kläderna fylla en viss funktion för att man överhuvudtaget ska kunna lämna lägenheten. Detta gör yllekoftan till ett måste, jeans och kängor tycker jag också är bra höstplagg. Tack vare den varma yllekoftan så kan man ta den lite tunnare blazern utanpå och avsluta det hela med ett par varma vantar som farmor har stickat så klarar man sig bra mot kylan, utan att ta till det tunga artilleriet.
När jag ändå är igång och skriver tänkte jag även att jag skulle tipsa om ett skivsläpp. För ett par veckor sen släppte det autraliensiska bandet Wolfmother uppföljaren till sin kritikerrosade debut. Cosmic Egg heter den nya skivan och jag rekommenderar den. Grymt bra energi och känsla i flera av spåren, men kanske främst i "California Queen", "New Moon Rising", "Far Away" och "Violence of the Sun". Klicka på länken nedan för att lyssna i Spotify.
Wolfmother – Cosmic Egg
Ha det fint
/Per


Skjorta, Asos, 15£
Kofta, Pour Homme
Jeans, Julian Red
Kängor, Refined by Bobbie Burns
Kavaj, Tiger
Vantar, -

glasögonspecial

Hej kära läsare,

I veckan var jag och kikade på bågar. Jag träffade Daniel och Peter från Noxe, som säljer Tom Ford, Alain Mikli, Dsquared, Philippe Starck, Replay, mfl. Daniel visade bilder på ännu ej släppta modeller från Dsquared och John Galliano's första kollektion, vilket var roligt.

Eftersom det jag kikade på var bågar som inte kommit ut på marknaden än så var det inte aktuellt att ta några bilder. Lite synd, men förståligt. Besöket avslutades med en sväng till puben och en öl med syrran, flickvännen och Fredrik från Levin & Westerberg (som bla säljer franska Faconnable).

Trots bildtorkan så har jag skrapat ihop ett par bågar som jag tycker om och som ligger rätt i tiden. Retrobågarna har hängt med ett tag och kommer så göra även framöver. Det går fortfarande mot stora bågar, men också runda och clubmaster-inspirerade modeller. Tänk Oliver Peoples-bågarna från American Psycho.

Alla bågar är från Optiker Jahnke i Jönköping.

Håll till godo,
/Simon



1. Oftalmisk clubmaster-variant, Ray-Ban.
2. Runda havanna-färgade bågar, Burberry.
3. Svarta plastbågar med snygga detaljer, Persol.
4. Halvtransparenta svarta retrobågar, Gucci.
5. Pilotbågar, trådgarnityr (öppna nertill), Tom Ford. (privata)
6. Svarta runda retrobågar, Ray-Ban. (privata)

ny vecka

Hej kära läsare,

Ny vecka, inte mycket nytt under solen. Ska kanske träffa några bågleverantörer i veckan, har därför skjutit lite på glasögonspecialen i hopp om att få lite bilder på några av nyheterna. Annars är det lugnt, kliniska övningar i skolan, innebandyträning eller gym på eftermiddagar, följt av några oplanerade PES10-bataljer i TV-soffan.

Nåväl, dagens outfit består av tröja från American Eagle, rutig skjorta från Ralph Lauren, byxor från Cheap Monday och skinnkängor från Vagabond.

Sköt om er,
/Simon



Tröja, American Eagle Outfitters.
Skjorta, Ralph Lauren.
Jeans, Cheap Monday.
Skor, Vagabond.
Klocka, Massimo Dutti.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner