vinterjacka!

Hej kära läsare,

Sådär, nu jag har köpt mig en vinterjacka. För en gångs skull så låg fokus på funktionalitet, något som ofta annars hamnar i andra hand.

Jag har varit ute efter en varm vinterjacka, antingen blå eller brun. Sen är får den ju gärna se bra ut. Först lutade det åt en Peak-jacka, men den visade sig vara lite kort i ärmarna.

Till slut föll valet på en parka från Elvine. Rätt funktion, rätt färg och rätt pris. Affären där jag köpte den hade 25% på alla vinterjackor så det blev 1350kr, mot ordinarie pris på 1800. Tack vare bra material som multifiber- och vattenavstötande lager så känns jackan varm utan att för den delen vara tjock och klumpig.

Hur är det, har ni tänkt köpa ny jacka den här säsongen?

Sköt om er,
/Simon


Vinterjacka, Elvine, 1350kr (1800 -25%)



Skaffa betjänt

Hej kära läsare
Idag tänkte jag ta upp en liten detalj som rör hemmet. Jag kan tänka mig att det är många som bara slänger sina kläder på en stol vid sängen, och jag kan även tänka mig att det finns de som viker och lägger/hänger in sina kläder i garderoben varje dag. Det stiligaste mellantinget tycker jag är den gamla klassiska herrbetjänten. Som ni ser är det bara att hänga sin skjorta och kofta eller kavaj där bak och byxorna där fram. Väldigt smidigt och mycket snyggare än en hög med kläder.
Just den här herrbetjänten är ett fynd från vinden hemma hos föräldrarna, men jag har sett att bolagret har en schyst variant också.
Ha det fint
/Per


Herrbetjänt
Skjorta, Boomerang
Jeans, Tiger

skjortor

Hej kära läsare,

Mitt i letandet efter ny vinterjacka så sprang jag på en massiv NN07-rea på Kompaniet i Kalmar. De rear ut alla NN07-plagg för halva priset, vilket förbryllar mig lite, men det vore ju synd att klaga. Jag gillar verkligen deras grejer, även om storlekarna inte alltid passar mig då jag är ganska smal över midjan.

Hur som helst så hittade jag en jeansskjorta och en rutig variant som passar jävligt bra till jeans. Jeansskjorta är nåt som jag letat efter ett bra tag, utan framgång. Det är ju en av höstens must have's, om några av läsarna själva får välja.

Vinterjackan är så gott som inköpt, mer om detta i kommande inlägg. Blir en dyr vecka det här.

Sköt om er,
/Simon



Skjorta x 2, NN07, 500kr /st (50% rabatt)

2 Heta tips

Hej kära läsare
För ovanlighetens skull kommer här ett inlägg utan bilder. Det består helt enkelt av två fashionabla tips. Det första handlar om det eminenta märket Julian Red som för nån vecka sedan släppte en linje med namnet JJJ. Efter vad jag har sett så är det snyggt och prispressat, vilket gör att den passar utmärkt här på bloggen. Det andra tipset innefattar faktiskt nätshopping. Sajten www.urbana.se har ett schyst utbud av skor, såsom Bobbie Burns, Hope och Feiyue. Dessutom är det extrapris på några av märkena så passa på innan storlekarna tar slut.
Peace out
/Per

Min helg

Hej kära läsare
Helgen är slut och mycket har hänt. Fredagen bjöd på tentamen i patologin och på kvällen var jag och kollade på Håkan Hellström på Liseberg, jag och resten av Göteborg kändes det som. Sedan på lördagen var det dags för årets upplaga av akademiska rodden där jag och ett gäng kursare tävlade. Men men nu kan jag gissa att ni som läser detta inte gör det för att ta del av min fritid, utan främst för att ni har ett intresse för kläder. Så jag tänkte visa vad jag bar till Håkan-konserten.
Hade varit på stan tidigare i veckan och inhandlat ett par skjortor. Kunde inte bestämma mig för en färg så det fick bli båda. Är medveten att det börjar bli mycket H&M från min sida men det finns två enkla anledningar till det. Främst att jag gillar det de gör men även för att det i princip är det som min ekonomi tillåter. "Studentlivet" ni vet. Hursomhelst, det är en luftig, dubbelvävd skjorta med en extremt avslappnad touch och det gör den väldigt bekväm att bära. Sen råkar jag faktiskt tycka att den är snygg också. Till den fick det bli mina Julian Redjeans som börjar få en skön slitning. En diskret kofta för att framhäva skjortan och strumporna matchades in med den gröna färgen i skjortan, syns inte jättebra på bilden men ändå. Utanpå strumporna fick det bli de svarta lågskorna för att inte dölja strumporna för mycket.
Ha det bra
/Per

 
Skjortor, H&M, 249kr
Kofta, Christensen
Jeans, Julian Red
Strumpor, Topeco
Skor, H&M

dagens

Hej kära läsare,

Sensommarvädret håller i sig, riktigt skönt. Många har hört av sig och bett om höstoutfits, vilket iaf jag kommer att skjuta på ett tag till. Men det kommer, var så säker.

Idag kände jag för att köra lite rockigt så det blev svarta jeans och vita converse. Detta blandade jag med lite preppy i form av en skjorta från NN07 med blå bas och vita ränder.

Höstmodet har som bekant mycket att erbjuda, vilket är naturligt eftersom man helt enkelt har mer kläder på sig. Vad är ert "måste" i höst?

Sköt om er,
/Simon


Skjorta, NN07.
Jeans, Acne.
Skor, Converse.
Klocka, Massimo Dutti.

En ny tröja

Hej kära läsare
Har slitit mig från patologistudierna förenstund för att ge en liten, liten uppdatering. Ni kanske kommer ihåg att jag köpte en 80-talsinspirerad piké i somras. Hittade en matchande tröja som jag tyckte var lite kul. Min främsta tanke var att den kunde vara ett kul sätt att bryta av en annars ganska strikt klädsel, men jag har fortfarande inte kommit till att använda den. Men ni kan räkna med att få se den i en outfit framöver. Ska bara komma på ett passande sätt att matcha den. Om jag lyckas eller fårväl framtiden utvisa, men om jag gör det ska ni få se det.
Ha det bra
/Per


Tröja, H&M, 199kr (179kr betalade jag för det var någon slags medlemsdag så det innebar 10%)



Stand-up

Hej kära läsare,

Igår var jag och såg Pablo Francisco live. Det blev lite av en impulsgrej, jag visste inte att han var i Sverige. Men som man har garvat åt den här killen så kan man ju inte stå över när man har chansen att se hans svettiga anlete i verkligheten. Har ni chansen så passa på, hela tourschemat finns på hans site :)

Självklart avslutade han med följande:



Passade även på att ta en bild med Pablo himself:



Sköt om er,
/Simon

Nya jeans

Hej kära läsare,

Mina Filippa K-jeans jag köpte för snart ett år sedan har börjat bli ganska slitna. Samtidigt har jag använt mina Cheap Monday-jeans jag köpte i våras en hel del. När jag var på stan så sprang jag på den sistnämnda byxan i ungefär samma tvätt som Filippa K-byxorna, så det blev ett par sådana. Dessa har dessutom stretchtyg, vilket man lätt fastnar för.

Färgen heter Weekday blue och syns bättre på sista bilden. Ordinarie pris 400, och 10% studentrabatt på det, 360kr. Märks att man börjat plugga igen :)

Sköt om er,
/Simon


Jeans, Cheap Monday, 360kr.
Tee, Original Penguin.
Jacka, Vailent.
Tygkasse, Wholesome Concept
Skor, Refined by BB.

ny klocka

Hej kära läsare,

Min D&G-klocka börjar bli riktigt sliten, men jag har inte hittat någon efterträdare som kostar under 6-7000kr.
Under sommaren kikade jag lite på Massimo Dutti och fick då syn på den här klockan som föll mig i smaken. Det är ju ingen höjdarklocka rent tekniskt, men utseendet lockade mig till ett köp. Prislappen låg på 100€, dvs dryga tusenlappen, inte farligt.

Sköt om er,
/Simon



Klocka, Massimo Dutti, 100€.

hösttider

Hej kära läsare,

Då var sommarn slut för den här gången. Tillbaka till Kalmar, föreläsningarna och studentlivet. Nu står hösten i antågande med varmare plagg och nya färger. En av förra årets trender, manchester, verkar göra ett nytt försök i år. Det ser ut att bli ännu en säsong med retro-inspirerat gubbmode, vilket faller åtminstone mig i smaken.

Kort sagt, hoppas sommaren har varit bra för er allihopa. Det har min varit.

Sköt om er,
/Simon


Skjorta, Ralph Lauren.
Shorts, Boomerang.
Skor, Converse.
Klocka, D&G.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner