Var är mina kängor?

Hej kära läsare
Idag har ytterligare en tenta avklarats och ikväll väntar en rafflande innebandydust. Men det är inte vad dagens inlägg ska handla om. Ute är det fortfarande kallt och det ligger en hel del snö på marken. Därför passade jag på att beställa ett par kängor förra veckan. Men de har ju inte kommit än och jag hörde att det ska bli plusgrader och regn i helgen. Så det hade ju varit trevligt om kängorna kunde komma så jag får någon använding av dem denna säsong. De är köpta på Asos.com och är i svart skinn och har lite högre skaft än mina Bobbie Burns och mina Desert boots, vilket är bra när det är mycket snö. Det är även en käck dragkedja på sidan av dem så man slipper hålla på att snöra så fort man ska använda dem. Det är detaljerna som gör det som det brukar heta.
Peace out
/Per


Känga, Asos, 618kr + frakt

Tenta och åter tenta - och en t-shirt

Hej kära läsare
Sedan senaste inlägget har två tentor skrivits. Det har varit fullt upp med andra ord, men nu är det inte tenta fören nästa onsdag så idag får det bli att klämma in ett inlägg. Igår firade jag min tentatriumf med en ny t-shirt, och det är inte något som min garderob svämmar över med. Karls and Waldebrands kom den ifrån och det som tilltalade mig var främst kvalitén. Otroligt mjuk och go bomull, det kanske kan bero på att det 30% organic cotton. Eller så är det inte det, men det känns ju bra för den miljömedvetna sidan allafall. Nåväl - denna gång blir det ingen outfit med t-shirten, men i sommar kan jag tänka mig att den gör sig bra med ett par schysta shorts.
Må gott
/Per


T-shirt, Karls and Waldebrands, 599kr

Alexander McQueen

Hej kära läsare
Idag har vi nåtts av nyheten att en av de stora inte längre är med oss. Alexander McQueen hittades igår i sitt hem där han till följd av en depression tagit sitt liv. Det är en stor förlust för den värld och industri som Simon och jag betraktar här på bloggen, för McQueen var, som sagt, en av de stora.
Efter vad jag har hört så hann han, likt Heath Ledger, att färdigställa sitt sista verk - årets höstkollektion. Om kollektionen innehåller lika hög dos genialitet som Heath Ledger's porträttering av The Joker kommer vi få se när den visas. Jag hoppas att den gör det.
/Per

dagens outfit

Hej kära läsare,

Har en del i garderoben som ännu inte hunnit dyka upp på bloggen, här är 2 sådana plagg.

Först en skjorta från These Glory Days, en färglad historia som jag fick i julklapp. Gillar denna och tycker den passar till såväl vinter som vår och sommar, beroende på vad man matchar den med. Till sommaren kan den vara snygg till ett par beige chinos och vita Chuck Taylors t.ex.

Sen är det jeansen från Julian Red som jag bara lagt upp produktbilder på tidigare. Dessa har blivit skönare i modellen ju mer jag använt dem. Det är svartvaxad denim som är lite lätt glansig, rakt in i basgarderoben.

Sköt om er,
/Simon


Skjorta, These Glory Days.
Jeans, Julian Red (3J).
Skor, Refined by Bobbie Burns.
Klocka, Massimo Dutti.

vårskor

Hej kära läsare,

Det vankas vår, åtminstone i klädbutikerna. Själv har jag börjat ladda inför detta med att köpa mig ett par vårskor. Har kikat runt på eBay på några modeller från J Crew, men utan att hitta dessa i min storlek.

Dock hittade jag snorbilliga Chuck Taylors, också på eBay. De finns från ca 200kr inkl frakt till Sverige. Aningen skeptisk beställde jag ett par bara för att testa, och så vitt jag vet ser det ut att vara äkta vara som trillade ner i brevlådan 10 dagar senare. Denna gången blev det ett par vita, men jag lär nog beställa även ett par färgade så småningom.

Sköt om er,
/Simon


Converse Chuck Taylors, ~200kr, eBay.

Väder

Hej kära läsare
Åter igen har vädret slagit till med snöfall och blåst. Jag behöver väl knappast informera att det i dessa förhållanden är klart värt att sätta funktion före form. Själv ska jag ut och promenera lite senare och då tänker jag definitivt tillämpa detta. En Canada Goose-jacka kan vara en riktigt bra vän när det är kallt och blåsigt. Nu kommer säkert någon påpeka att det inte är helt ok att bära Canada Goose 2010 pga att den var så otroligt populär av olika anledningar hos olika klientel. Det är synd för när det kommer till funktion så är det en grymt bra jacka. Men det krävs ju vissa förhållanden för att man ska märka det och när det är några plusgrader och vindstilla är inte ett sådant förhållande. Men idag däremot - minusgrader, snöfall och blåst är helt klart förhållanden då man har nytta av en bra jacka.
Ett annat sätt att hålla sig varm är annars att göra sig lite kaffe, läsa en trevlig tidning du gillar och sätta på lite go musik. Idag kan jag rekommendera de gamla soulrävarna Sam & Dave (Sam & Dave – Soul Man - Greatest Hits (Re-Recorded / Remastered Versions)). Detta är vad jag tänker ta mig för innan det är dags att  trotsa vädret.
Ha det fint
/Per


Kaffekopp, Filippa K av Rörstrand
Kaffekanna, Bodum Bistrokanna
Tidning, Senaste numret av Allt om Mat

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner