Höst

Hej kära läsare
Hösten har verkligen slagit till med regn och storm och vädret bjuder inte längre på lika mycket valmöjligheter som tidigare. Men för några veckor sedan då det fortfarande bjöds på fint höstväder så var jag på ett litet event på Hedinbil i samband med att Jaguar firade 75 år. Det var en trevlig kväll med trevlig plockmat och många otroligt fina bilar. En sån här kväll kräver givetvis att man knyter på sig en slips och nedan kan ni se vadj ag hade dragit på mig den aktuella kvällen. En outfit som funkar mycket bra en höstdag eller höstkväll skulle jag säga.

Det är min nyligen inköpta kofta i merinoull från Asos tillsammans med min Boomerang-skjorta och en virkad marinblå slips. Nertill har vi mina FilippaK-chinos och Bobbie Burns-kängorna som det för övrigt är svårt att misslyckas med. Jag tycker verkligen att dessa kängor är klockrena och önskar att jag ägde ett par av varje färg.
Ha det fint
/Per


Grooming

Hej kära läsare
Nu har det varit tyst här på bloggen i en och en halv vecka. Det beror på att jag har haft en tenta och två duggor under denna en och en halv vecka. Något annat som jag har gjort under de senaste veckorna ska dagens inlägg handla om. Det är nämligen så att jag har provat lite grooming.

Produkterna jag har testat kommer från Decubal och är speciellt anpassade för personer med torr och känslig hud, vilket stämmer ganska bra in på mig. Serien består av en duscholja, hudkräm, handkräm, ansiktskräm och ansiktstvätt. Alla produkter är parfymfria, utom duscholjan där man får med en grapefruktolja som man kan blanda i. Alla produkter är dessutom fria från parabener. Så funkar de då? Mitt svar är ja. Har man bara kommit ihåg att använda dem varje dag, vilket jag kanske inte gjort hela tiden, så har iallafall min hud mått bättre än på länge.

Som jag skrev så är serien riktad till folk med torr och känslig hud och därför är alla produkter, utom ansiktstvätten, feta och dryga. Duscholjan luktar riktigt gott med den tillhörande grapefruktoljan. Detta är den enda produkter som är parfymerad och de andra verkar utan att märkas. Bäst effekt av krämerna får du givetvis om du stryker på dem direkt du duschat. Produkterna känns väldigt ändamålsenliga och genomtänkta och detta gillar jag skarpt. Särskilt det här att man kan välja om man vill ha duscholjan parfymerad är en liten detalj som bidrar stort till helhetsintrycket.

Eftersom den är riktat mot ett speciellt klientel så kan jag ju inte rekommendera den för alla, men har man samma hudtyp som mig så kan jag rekommendera den varmt. Decubal hittar du inte i alla affärer, men bör finnas på närmsta apotek.
Ha det fint
/Per


Hudkräm
Handkräm
Duscholja
Ansiktskräm
Ansiktstvätt, allt från Decubal

International Suit up day

Hej kära läsare
Hinner egentligen inte skriva någonting idag då jag har tenta imorgon, men jag ville bara påminna om att det är "The international suit up day", eller internationella kostymdagen skulle vi kunna kalla den, imorgon och således bör man ära dagen genom att bära just kostym.

Kan även passa på att följa upp mitt senaste inlägg. Som jag skrev så skulle jag skicka tillbaka kavajen och byxorna jag köpte från Asos och byta till andra storlekar. Dock så blev det ett litet missförstånd så jag fick pengarna tillbaka istället. Men under senaste veckan så har Asos haft lite prissänkningar så för de 1400 jag fick tillbaka för kavajen och byxorna fick jag nu istället en kavaj (dock inte samma tyvärr), ett par byxor (samma fast mindre), ett par handskar, en skjorta, en scarf och två koftor. Mer om detta senare.
Ha det fint
/Per


(bild från stilpaletten.se)


Tweed

Hej kära läsare
Som jag skrev sist så hade jag beställt bl.a en tweedkavaj från Asos.com. Den anlände tidigt i veckan, men pga dugga mm. så har jag inte hunnit visa den förens nu. Jag gillar den väldigt mycket och kvalitén är riktigt tjock och go så förmodligen kan man ha den långt in i vintern om man har en halsduk till. Problemet är bara att jag beställde en storlek för liten så det blir till att skicka tillbaka den och få en ny storlek. Detsamma gällde för byxorna med skillnaden att dessa var alldeles för stora. De har potential så även här får det bli en annan storlek. Kvalitén på byxorna var även den tjockare än jag hade tänkt mig så dessa blir säkert också bra höstbyxor. Men men, i får se hur det blir med nästa leverans.
Något som jag iallafall var väldigt nöjd med i beställningen är den vinröda koftan i merinoull. Riktigt skön och Asos lovar att ullen inte kommer från får som fått sin stjärt klippt utan bedövning.
Ha det fint
/Per


Tweedkavaj, Asos, 950kr
Kofta, Asos, 230kr
Skjorta, H&M
Jeans, JulianRed
Strumpor, Topeco
Brogues, Asos

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner