Broguekängor

Mina nya älsklingar, skriver mer sen.


Beställning

Hej kära läsare
Dagarna i skolan börjar bli långa och schemat är späckat med kariesterapi, bettfysiologi och röntgen, men ett par timmar fritid får man klämma in ibland och idag tänkte jag använda dessa till att skriva ett inlägg här. Det är väl inte någon som missat att min favorit bland webshoparna är Asos.com och jag la faktiskt precis en beställning därifrån.

Redan förra hösten var jag sugen på en tweedkavaj, men skippade det då jag inte hittade någon på vinden därhemma. Men denna tyckte jag var snygg och var dessutom den billigaste av de kavajer jag tittat på (närmast var H&M på 1000kr). Hur kvalitén på är kan jag inte uttala mig om, men jag tänker mig att den är sådär grov som man vill ha den. Viktigt för att få den rätta känslan är även att den har lappar på armbågarna och det har denna.

Byxorna är något av en chansning, antingen blir det skitbra eller så skiter det sig. Jag är sugen på ett par lite mer avslappnade byxor och jag har mina aningar om att dessa kan vara vad jag söker, men det får vi se när jag får paketet. Passformen kallas "carrot fit" och det har jag inte provat innan, men jag gillar utseendet med lite fickor på benen och lite tjockare bomullskvalité, Men men, vi får se vad jag tycker om dem när de anländer.

Ha det fint
/Per


Kavaj, Asos, 950kr
Byxor, Asos, 450kr

(Bilder från Asos.com)

Brogues

Hej kära läsare,

Är nu tillbaka från en välbehövlig semester vid sydligare breddgrader. Åker till Prag i veckan, på konferens. Sen lovar jag att vara hemma, iaf fram till slutet på oktober månad.

Hösten är här. Det är mycket rutigt, flanell, manchester och tweed - bland annat. På fötterna då? Själv har jag köpt mig ett par brogues under sommaren. En klassisk sko som funkar till det mesta.

Vad har ni på fötterna nu till hösten?

Sköt om er,
/Simon


Brogues, Vagabond, 600kr på rea.

Första Hjälpen

Hej kära läsare
I mitt förra inlägg skrev jag om att jag hade impregnerat min jacka med impregneringsspray. Detta är även något man bör göra med sina skor nu till hösten och detta för oss osökt in på skovård. Har du ett par skor i läder/skinn så håller de längre och blir snyggare om du då och då lägger lite tid på att vårda dem.

Börja med att gnid in dem med skokräm, en nylonstrumpa går bra att använda till det, och använd sedan en skoborste för att putsa upp lite glans. När det kommer till impregnering så börjar du med att göra rent skorna (för smutsen vill du ju inte impregnera fast i skon), spraya sedan ett jämnt lager och låt torka i minst 10 minuter. Upprepa sedan proceduren med jämna mellanrum så får du ett skydd som håller i sig.
Ha det fint
/Per


Skokräm för svart läder, Kiwi
Skokräm för brunt läder, Kiwi
Impregneringsspray, Kiwi
Skoborste, ?
(Jag kommer inte ihåg vad varje produkt kostade var för sig, men för allt på bilden gav jag ~150kr)

Blått

Hej kära läsare
Skolan har nu hunnit börja för de flesta och så även för mig. Två veckor har gått och det har varit fullt ös från första dagen med borrning, fyllningar, röntgen etc. Allt detta medan Simon är på Mallorca och glassar. Idag har jag valt att klä mig i blått. Som alltid är det mina trotjänare till jeans och min jeansskjorta som ni såg i förra inlägget. Vindjackan jag har på mig är ny och kommer även den från H&M där jag med hjälp av rabatt och värdecheck endast betalade 300kr för den. Har även sprayat den med impregneringsspray så att den ska tåla några droppar regn och Göteborgs friska vindar. Efter vädret de senaste dagarna har varit ganska höstlikt så snörade jag på mig mina Bobbie Burns-kängor.
Ha det fint
/Per


Vindjacka, H&M, 299kr (399kr ordinarie pris)
Jeansskjorta, H&M
Jeans, Julian Red
Kängor, Refined by Bobbie Burns

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner