Mellandagar

Hej kära läsare
Hoppas att julen har varit till er allas belåtenhet. Själv har jag haft det väldigt trevligt. Jag hade ju tänkt att bjuda på lite mellandagsreafynd här idag, men det har inneburit problem. Jag har nämligen inte hittat något att köpa på rean. Istället tänkte jag visa vad jag hade på mig på annandagens utekväll, samt hur jag löste en liten incidens som inträffade igår. Men annandagen först; det är min nya fluga matchat med min rundiga boomerangskjorta och Morriskofta med sjalkrage. Till detta mina snyggt slitna Julian Red-jeans. Ganska enkelt, men flugan gör det ändå till något utöver det vanliga.
Vad var det då för incidens sominträffade kanske ni undrar då. Som ni ser på den vänstra bilden så har klockan ett brunt armband. Eftersom detta endast är en tämligen billig klocka köpt i Thailand så gick detta sönder. Men eftersom jag tycker att urtavlan är väldigt snygg så fick jag för mig att göra ett nytt armband. Det är så att pappa har klätt om en sittgrupp och då blev det lite band över som jag använde. jag har helt enkelt bara vikt vikt det och sytt ihop så att den går att fästa i urtavlan och spännet och sedan låtit det gå två varv innan jag fäste den andra ändan. Kanske inte riktigt lika snyggt som ett brunt skinnarmband, men så himla dåligt blev det inte och framförallt så kan jag använda klockan.
Med detta tänkte jag avrunde dagens inlägg. Hoppas ni har större lycka på rean än jag.
Ha det fint
/Per


Kofta, Morris
Skjorta, Boomerang
Fluga, Christensen
Jeans, Julian red
Klocka, Lange & Söhne (imitation, men en bra sådan)

God Jul

Hej kära läsare
Simon och jag har, som ni säkert märkt, tagit en välförtjänt julledighet. Men så här på dopparedan vill vi ändå önska er alla en riktigt god jul. Vi hoppas att ni får riktigt många mjuka klappar. Ses i mellandagarna!
God Jul
/Per & Simon


Flugfeber

Hej kära läsare,

Som ni kanske märkt råder det flugfeber på bloggen just nu, men det är faktiskt en accessoar som förtjänar att användas lite mer.

Såg även att Julian Red's "3J"-kollektion uppmärksammades i senaste numret av King, bättre sent än aldrig. Det är en prisvärd kollektion, framför allt jeansen.

Sköt om er,
/Simon

Kofta, Svea.
Skjorta, These Glory Days.
Fluga, Second hand.
Klocka, Massimo Dutti.
Jeans, Julian Red.
Skor, Refined by Bobbie Burns.

Två flugor - Två julklappstips

Hej kära läsare
Det var ett tag sen jag skrev här nu. Har haft en helg där varenda minut varit uppbokad, och som om inte det vore nog så har jag haft virus på datorn. Men det verkar ha löst sig nu. Skrev innan denna incidens om ett par flugor jag hade köpt och det är hög tid att visa dessa, för jag tycker även att de utgör ett par trevliga julklappstips. Den första liknar den som Simon visade för ett par veckor sedan, med skillnaden att denna är större. Den införskaffades på H&M för ~70kr. Den andra var betydligt dyrare och inhandlades på Slipsknuten i Göteborg. En trevlig affär och enligt butiksbiträdet (eller är hon möjligtvis ägare av butiken) så har de störst utbud av flugor i Sverige så då borde man ju kunna hitta någon som passar. Den får ni däremot inte se på, men då den är lite mer klassisk än den andra så kan ni säkert föreställa er hur den är på.
Ha det fint
/Per


Fluga (helfärgad), H&M, 69,50kr
Fluga (randig), A. Christensen, 398kr


dagens outfit

Hej kära läsare,

För de som inte vet så har vi varit en vecka på Dagens Nyheters site som "veckans modeblogg", riktigt roligt. Vi har fått ta en del skit, men också mycket beröm. Allt gött är gött som vi brukar säga, kan man reta upp någon på kuppen så gör det ju inte saken sämre.

Under tiden har det varit fullt upp med optikstudierna, håller just nu på att läsa in kontaktlinsbiten. Därav sista tidens inaktivitet.

Nåväl, idag blev det svarta chinos från Filippa K, jeansskjorta från These Glory Days, bruna kängor från Vagabond och tygkassen från Wholesome Concept. Här är det inte så farligt kallt alla dagar, så vinterjackan fick ge plats åt skinnjackan idag.

Sköt om er,
/Simon


Jeansskjorta, These Glory Days
Chinos, Filippa K.
Skor, Vagabond.
Halsduk, Kappahl.
Tygkasse, Wholesome Concept.

Torsdagsmiddag

Hej kära läsare
Ska ikväll iväg på middag, vilket egentligen inte kunde kommit mer olägligt då jag har den avslutande tentan i mina idiotplugg-veckor kl.9 imorgon. Men är det obligatorisk närvaro så är det. Dett är vad jag hade tänkt att ha på mig. Grå, diskret fiskbensmönstrad kostym, blå/vitrandig skjorta och guldfärgad slips. Det får vara lite lagom för en torsdag. På fötterna har vi de gamla vanliga H&M-skorna somhar blivit lite av standardskorna till kostym. Värt att notera är väl även att fodertyget på kavajen är rött vilket kan ge lite trevliga kontrastskymtar när man bär kavajen uppknäppt.

Var även på stan en sväng igår och slog två flugor i en smäll, skulle man kunna säga här i vitsiga göteborg. Det blev nämligen så att jag kom hem med två nya flugor. Den ena från H&M som var lite av en impulsinköp och den andra från slipsknuten som är en trevlig affär om man ska handla tillbehör till sin kostym.
Ha det fint


Kostym, Skräddarsydd
Skjorta, Le Chemiserie Traditionnelle
Slips, Tiger
Skor, H&M

flanellskjorta

Hej kära läsare,

Skrev att jag hittat en prisvärd flanellskjorta i mitt föregående inlägg, här kommer den.

Har letat länge efter flanellskjortor, men har inte köpt någon förrän nu. Skjortan är röd/vit-rutig och kommer från H&M. Den röda färgen ger ett skönt work wear-intryck tycker jag. Priset ligger på 99kr.

Till skjortan har jag mina nyinköpta Julian Red-jeans samt mina bruna mockakängor från Hugo Boss.

Sköt om er,
/Simon


Skjorta, H&M, 99kr.
Jeans, Julian Red.
Skor, Hugo Boss.

Badrummets bästa vänner

Hej kära läsare
Ännu en helg och ännu en tenta avklarad. Nu är det bara tentan nu på fredag och sedan väntar två tentafria helger - sweet. Men nu ska vi beta av dagens ämne, nämligen badrummet.
Simon och jag har vid tidigare tillfällen skrivit om vikten att tvätta sitt ansikte, och eftersom vi anser det vara av så pass stor vikt så fortsätter vi med det även idag, men gör även ett par tillägg för andra delar av kroppen.

Vi börjar med området som jag håller på att utbilda mig inom,  nämligen munnen. Munhygien är viktigt av flera anledningar, men eftersom bloggen är av en viss genre så håller vi oss till den. Tandborste och tandkräm behöver vi väl inte nämna, men jag kan tänka mig att många slarvar med tandtråden. Själv kör jag med så kallade flossers som är betydligt smidigare än klassisk tandtråd. Det är viktigt att använda tandtråd för hur väl du än borstar så får du inte bort alla bakterier mellan tänderna och dessa kan verkligen lukta bajs. Munskölj är inget jag rekommenderar ur medicinsk synpunkt, men det ger en fräsch andedräkt.

Vidare på listan så har vi en schyst handtvål. Illaluktande händer och smuts under naglarna är inte ok. Sedan kommer vi till ansiktet och här är det viktigt att rengöra på djupet. Jag gillar L'oréal Men Expert och de kom ganska nyligen med en ansiktstvätt som är lite mildare än den vanliga. Så jag köpte den och scruben och jag måste säga att jag gillar dem. Scruben är den bästa ansiktsscrub jag testat faktiskt. Efter du tvättat ansiktet ska du återfukta och även här är Men Expert Matt & Pure min favorit.

När vi ändå är igång och snackar fukt kan jag nämna att det inte är så dumt att fukta resten av kroppen också. Just nu kör jag med Aloe Vera-serien och jag gillar denna, neutral lukt och bra effekt. Satsa även på ett bra Schampo och en bra tvål. Organic Surge är ett bra alternativ utan en massa onödiga kemikalier och Aussies schampo må lukta lite "tjejigt", men väldigt gott. Tvättsvampen är inget måste, men jag kan rekommendera den. Döda hudceller avlägsnas samtidigt som tvålen blir effektivare. Nu kanske ni undrar varför jag inte har tagit upp deo och eau de toilette. Deo, eller ännu hellre antiperspirant, är väl ganska självklart att man bör använda, men eau de toilette ser jag verkligen inte som någon nödvändighet. Har man tvål och schampo som luktar gott så behövs varken eau de toilette eller hårprodukter. Men det är ju bara vad jag lever efter just nu. Jag har även helt oparfymerad tvål och shampo i mitt badrumsskåp och då är det ju en annan situation.
Peace out
/Per


Handtvål, Companie de Provence
Tandvårdsprodukter, Colgate
Tvättsvamp, Åhlens
Ansiktsvård, L'oréal MenExpert
Kroppslotion & body cream, Aloe Vera
Schampo, Aussie
Tvål, Organic Surge

PS. Notera att med munskölj så menar jag Listerine, Colgate (den på bilden) etc. och inte Flux som faktiskt kan ha positiv inverkan på din munhygien.DS

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner