Vårjacka

Tidigare i veckan skrev jag en rad om att jag hittade en ny vårjacka på H&M. Jag har varit ute efter en ljus jacka, gärna med lite safaristuk och till ett bra pris. H&M's damavdelning hade en jacka som uppfyllde de kriterierna ganska bra, så det fick bli en sån. Den kommer med luva/kapuschong, kändes lite tacky, så den tog jag bort.

/Simon

image16

Jacka, H&M. 398kr
Scarf, Tiger.
Kofta, Svea.
Skärp, Paul Smith.
Väska, H&M.
Skor, Vagabond.

Ny skjorta

Hej kära läsare.
Igår gjorde jag en utflykt till Lager 157. Här inhandlades kalsonger, strumpor, böcker och en skjorta av märket Velour som jag tänkte visa för er. Skjortan är ljusgrå medan kragen har en mörkare grå nyans. Vita kragar på helfärgade eller mönstrade skjortor är ju det klassiska och det är väldigt snyggt, men här ser vi att en mörkare krage också funkar bra. Dessutom har Velour väldigt bra passform, snygga små kragsnibbar och schysta detaljer på sina skjortor. Faktum är faktiskt att majoriteten av hela mitt skjortbestånd (förutom de kraglösa skjortorna) kommer från Velour, och resten är skräddarsydda. Kanske säger det något.

/Per

image15
Skjorta, Velour, 500kr
Jeans, Tiger of Sweden, 1000kr
Flätat bälte, H&M, 10euro

Bågar och väska

Som jag skrev förra veckan så har jag varit och tittat på nya bågar. Det finns en hel del att välja emellan på den fronten. Den trend som genomsyrar herrbågarna är fortfarande retrotrenden. Mitt val föll på en båge från Tom Ford, mannen som har inspirerat många andra designers till att göra lite mer vågade modeller.
Det blev även en liten shoppingtur tillsammans med Per. Vi betade ett flertal butiker och däribland H&M, där inhandlades en jacka (mer om den under veckan) och en prisvärd väska.

/Simon

image14

Bågar, Tom Ford. ca 3400kr
Väska, H&M. 298kr

Nya Inköp

Igår var jag och Simon en sväng och kollade butiker, och lite utdelning gav det också. Jag köpte en vit, tunn kraglös skjorta med lite randstruktur från Brothers. Dock så var den lite väl "krispig" så jag har knycklat ihop den, slängt runt den och så ska jag tvätta den ett par gånger för att få den rätta avslappnade känslan i den.

image13
Skjorta, East West
Jeans, Julian Red, Hoboken
Klocka, Calvin Klein
Bälte, Boomerang (syns inte men det finns där, jag lovar)

Simon köpte även han på sig lite grejer, dessa kommer han att lägga upp senare så välkomna tillbaka och spana in det. Hej

/Per

Afterski

Hallå. Befinner mig just nu i fjällen, glömde min kamera hemma så bilder blir det tyvärr inga idag, och i fjällen ska man ju gå på afterski. Hur ska man då hålla stilen på aftenskin. Svaret är ganska enkelt, på samma sätt som i backen och på samma sätt som du håller dig varm i backen. Alltså det du ska ha på dig är, pjäxor, termobyxor och underställ eller tjocktröja. Resten hänger du av dig. Vill du ta pluspoäng så har du ett lager med idominsalva på läpparna, vem kan motstå det? Du ska alltså inte hem imellan och piffa till dig för att gå på afterski. Såg mycket av detta när jag var i Italien v.7 och tro mig, de smälte inte in alls. Nej, det ska vara en orgie i hjälmfrisyrer, tjo och tjimm, lukt av fuktig ull och självklart öl. Mmm.
Så vad ska man då ha på sig i backen? Tja eftersom säsongen är så gott som slut så väntar vi med det till nästa säsong, men något som alltid gäller är funtionen. Skidkläder ska vara funktionella plagg. Färgen och formen bör komma i andra hand när du väljer dina skidkläder. Försök dock att undvika de mest vågade färgerna, jag såg en kille igår med snorgröna termobyxor och det var inte kul. Undvik det och de mest "spejsade" mönstrena så har du en skiddress som håller måttet.


Grubblerier

Ibland blir det att man sätter sig vid datorn och kikar på olika märken och deras hemsidor. Upptäckte att Morris kört en del med Kawasaki-skor på catwalken och i deras senaste kollektionsbilder. Kawasaki-skorna har ju funnits ett tag men det är svårt att inte bli lite småkär i den skon. Den ser riktigt bra ut, sitter skönt och kostar inte många slantar. För övrigt ser Morris nya kollektion ut att ha några guldkorn, även om inte allt tilltalar.

Har även lagt märke till att många modeskapare har börjat med glasögon (vanliga oftalmiska) på kollektionsbilderna, som en slags accessoar. Glasögon har liksom blivit lite av en trend. Det är fler och fler som går över från linser till glasögon, bara för att det är snyggt. Några köper t.o.m glasögon utan att ha några som helst fel på synen, vilket kan tyckas vara lite korkat - men ändå. Jag har själv kikat på nya bågar ett tag nu, men mer om det till helgen.

image10

Översta bilden: Kawasaki Players
Nedre bilderna: Axplock ur morris kollektion, tagna från morris.se


Skitväder

Snöfall och solsken om vartannat, tätt följt av antingen hagel eller regn. Det är lite av ett helvete att hitta något bra att ta på sig när vädret skiftar på det viset. Det är dagar som dessa när man är glad att man inte valde meteorolog som yrkesväg.
Nåväl, efter ett par byten så blev det en kompromiss, ett försök till något som funkar i såväl slask som solsken - inte världens lättaste.

image9
Skjorta, H&M.
Klocka, Tritoni.
Skärp, Asos.
Jeans, Acne.
Boots, Hugo Boss.


Nya inköp, igen.

Har fått lite Asos-fnatt senaste tiden. Hittade en skjorta som är ruskigt lik en Acne-skjorta, fast med kort ärm, som jag bara inte kunde motstå. Kortärmade skjortor verkar det bli mycket av i vår/sommar, särskilt skjortor med lite tunnare material som nästan är lite genomskinliga och gärna med avvikande färg på kragen. Slängde för övrigt med ett linne när jag ändå var igång.


image7
1. Linne, Asos. 111kr.
2. Skjorta, Asos. 305kr.
3. Skjortan på.
4. Dagens outfit:

Kofta: Matinique
Skjorta: Asos
Jeans: Acne
Skärp: Asos

Skor

Skor är nog det viktigaste du har på dig. Som en vis man en gång sa: Skor är som sångare, en dålig sångare kan förstöra en bra låt medan en bra sångare kan rädda en dålig låt. Jag måste säga att jag hade inte kunnat säga det bättre själv. Dina skor säger förmodligen mer om dig själv som person än vad du vet om själv. Vad vi då rekommendera för skor? Oavsett vad du väljer för modell så ska du tänka slankt och smidigt. I vår kan jag själv rekommendera tennisskor, och eftersom tennisen är känd som den vita sporten ska skorna givetvis också vara vita.

Kawasaki Players är väldigt tjusiga och prisvärda, 400kr. de finns dessutom med högt skaft, men om du är sugen på det så skulla jag nog hellre välja ett par hederliga Converse Chuck Taylor. En riktig trotjänare som aldrig sviker och funkar till såväl shorts som kostym. 600kr får du ge för ett par sådana men de funkar säkerligen nästa säsong också så det är en bra investering.
Vill du lägga lite mer pengar så gör det brittiska modeundret Sir Paul Smith fräscha sneakers. Vill du inte ha sneakers kan jag rekommendera Acnes vita/beige lågskor i canvas, eller varför inte ett par Tod's loafers. Ska du ut och segla i sommar bär du givetvis seglarskor, en glassig modell av seglarskon kan du hitta på Asos.com.
    Skulle det bli så att det blir varmt i sommar så är espadrillos riktigt skönt och snyggt. Välj även här ett par slanka fina. Passar grymt bra till shorts eller ett par upprullade chinos, skippa strumporna bara. Det som är bra med espadrillos är att du kan hitta dem i alla prisklasser, från 50kr på coop till åtskilliga hundralappar hos t.ex. Gucci.

image5

1:Converse All Star Chuck Taylor
2:Kawasaki Players
3:Espadrillos
4:Tod's loafers
5&6:Paul Smith

Solglasögon

Sommarens accessoar #1 sitter mitt i nyllet. Förra året var RayBan Wafarers "the shit" och retrotrenden ser ut att hålla i sig även denna säsong. Fjolårets bågar användes säkerligen inte många timmar av den som stannade i Sverige under sommaren, men det finns alltid en dålig ursäkt att köpa nytt.
Jag fastnade för dessa två bågar från Tom Ford's kollektion:


image4

1. Tom Ford 0023 "Buckley"
2. Tom Ford 0045 "Jack"


Kommentera gärna och kom med fler tips eller synpunkter!


Vår, vår, vår..

Gled in på Asos.com och hittade två riktigt fina vårfynd. Ett flätat skärp och en tunnare skjorta med klaffar på ärmarna och smal krage i avvikande färg - we like. Billigt var det också, en dryg femhundring inkl frakt.


image3


Skärp, Asos. 167kr
Skjorta, Asos. 347kr
Chinos, Filippa K.
Klocka, Tritoni.


Välkomna

Hej och välkomna till en denna blogg.
Ämnet vi kommer att behandla här är stil, trender, mode och livsstil. Lägg tonvikten på stil då det alltid är gångbart till skillnad från trender och mode, och livsstil - tja det är alltid trevligt att leva med stil.
    Vem är då du som skulle tycka det är trevligt att läsa det vi skriver?
Svaret är ganska enkelt - ni som vill ha tips & inspiration, ni som har frågor och funderingar om stil och mode och ni som helt enkelt skulle vilja veta och lära er mer om djupet av ytan. Kort sagt ni som är ute efter inspiration.
    Med dessa ord vill Simon och Per hälsa alla välkomna hit och inte minst, välkomna tillbaka.

image2

    Simon och Per ser fram emot alla vårkollektioner, grillkvällar och frågor från er läsare, så tveka inte att fråga om det är något som ni undrar över.

På återseende

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner