Oh summer where art thou

Hej kära läsare,

Så har det blivit ännu ett stycke kallare och man möts av en härlig käftsmäll av kylig vind när man kliver utanför dörrn'.

Jag beslutade mig för att ta en tur upp på vinden och damma av vinterjackorna. Där hittade jag min duffel som har varit en fast trotjänare under ett par år nu. Konstigt nog så går jag alltid tillbaka till den, trots att det måste vara runt 3 år sen jag köpte den.

Dagens outfit blir som innan präglad av svart och grått, men med en liten färgklick i form av en rutig skjorta. Sen kom jag på att jag har nog inte visat mina bågar som jag införskaffade i somras. Med tanke på att jag snart är halvvägs till en optiker-legitimation så kan man tycka att det kanske borde stå mer om glasögon på bloggen. Nåväl, bågarna kommer iaf från Tom Ford och är lite retrostuk på. En lite modernare variant av ett par klassiska "horn rimmed glasses", som det kallas.

Det var allt för denna gång - sköt om er,

/Simon


Tröja, Tiger.
Skjorta, Vailent.
Chinos, Filippa K.
Duffel, Cheap Monday.
Skor, Converse
Glasögon, Tom Ford.

Ruggigt rusk

Hej kära läsare
För ett litet tag sedan fick vi en önskemål på tips hur man klarar sig undan höstrusket. Idag har det verkligen varit höstrusk här så jag tänkte visa hur jag gör.

För det första så är det riktigt skönt med en varm tröja, allra helst av ylle, eller kashmir om man vill lyxa till det. Modellen ni kan se här kommer ifrån H&M och är en 80% lammullsblandning. Den är riktigt skön och då priset ligger på blygsamma 299kr så får den anses vara ett fynd.
Sedan har vi skorna och som ni vet så är skorna alltid viktiga. På bilderna har vi ett par Clark's Desert Boots och även dessa är nya för säsongen. De är en riktig gammal klassiker och lämpar sig väl på hösten tack vare sitt tjocka skinn och isolerande rågummisula.
Sist men inte minst så är det väldigt skönt med halsduk när det är lite ruggigt ute. Även här passar det väldigt bra med en i ull (se upp så den inte sticks bara)  eller en i kashmir. Halsduken jag har på mig är från Ralph Lauren och gjord i lammull vilket inte är dumt. Säsongens snyggaste halsduk står däremot Sir Paul Smith för. Som ni säkert kan gissa så är det en dyr och randig halsduk i kashmir jag tänker på. 1100kr kostar den och är förmodligen värd det också :)

Detta är en bra grund att stå på när man ska ut och möta vädret. Regnar det så rekommenderar jag att du slänger på dig en regnjacka över och är det bara lite kallare än vanligt så varför inte en snygg ullrock. Tänk bara på att plagget du har ytterst uppfyller den funktion som krävs, och gör plagget det med finess så är det ett stort plus.
Have it
/Per


Skor, Clark's, 1099kr
Tröja, H&M, 299kr
Halsduk 1, Ralph Lauren
Halsduk 2, ? (present av farfar)
Jeans, Acne

Höst

Hej kära läsare,

Det var ett tag sedan vi uppdaterade sist, men sånt är livet. Ibland är det mycket att stå i, och då blir det inte lika frekvent med inlägg. Det går lite i vågor sånt där.

Det börjar kännas att hösten har kommit på riktigt. Det blir mörkt ganska tidigt och det känns som att det är mest grått och svart som dominerar såväl dagen som klädvalen.

Till outfiten; Grått och svart som sagt, kan bli lite trist så man får försöka slänga in en färgklick. Själv använder jag mycket lila och grönt. Piké-tröja har jag inte använt sen i somras, men av nån anledning så fick det bli en sån idag.

Har sett att den virkade slipsen har blivit uppmärksammad igen, vilket är lite kul. Mer om det i kommande inlägg.

Har även sett att tygkassen har återuppstått och blivit en modegrej, också kul. Det är både snyggt och miljövänligt, särskilt om det är ekologisk bomull. Problemet är väl att hitta en som är snygg och inte sådär tokdjup så att man inte kommer åt grejerna i botten.


Ta hand om er,

/Simon


Kofta, Matinique.
Piké, Boomerang.
Chinos, Riley.
Skor, Schmoove.
Jacka, Vailent.
Halsduk, Kappahl.

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner