farfarströja

Hej kära läsare,

Häromdagen kom jag på att jag glömt "blogga upp" en del kläder som jag köpt senaste tiden. Så här kommer en farfarströja jag köpte på rean. Har en liknande från H&M, men den gick det hål på utan att jag ens tvättat skiten. Nästan lika roligt som när den strykfria skjortan jag köpte där blev trekvartsärmad efter en tvätt. Bra där H&M.

Tillbaka till tröjan, märket är Mads Nørgaard. Den kostade 599kr ordinarie pris, 60% rea på det = 240kr. Överkomligt.

Nu återstår bara att få tag i ett par snyggt slitna jeans och en snygg tygkasse, känner att det kan bli en hit i vår/sommar :)

Sköt om er,
/Simon


Tröja, Mads Nørgaard, 240kr (60% rea).
Halsduk, Frank Dandy.
Skinnpaj, Vailent.
Byxor, Filippa K.
Skor, Converse.

Skjortor + Tröja

Hej kära läsare,

Jag skrev tidigare om skärpen från Ralph Lauren, här kommer skjortorna också. I landet där allt är stort är även skjortorna rätt stora, det fick med andra ord bli ett par stygn vid magpartiet innan de satt bra :) Men när grejerna kostar 40$/st istället för ~1100kr här hemma så är det ju klart värt besväret.

Det blev en rutig skjorta som jag tycker passar både till vardags och till fint. Sen blev det en klassisk Oxford-skjorta också. Jag har en liknande från NN07 som jag inte har lagt upp på bloggen än, det får bli ett senare projekt. Hur som helst så kunde jag inte låta bli att slå till när det var så billigt.

På andra bilden har jag en tröja som jag köpte på American Eagle Outfitters, också i Miami. En helt vanlig grå baströja som passar till det mesta och alltid är bra att ha. 20$ kostade den.

Det var allt för denna gång. Vad tycker ni, fynd eller fynd? :)

Sköt om er!
/Simon


Skjortor, Ralph Lauren, ca 340kr/st
Tröja, American Eagle, ca 160kr
Jeans, Filippa K.
Skor, Hugo Boss.
Klocka, D&G.

pjucks

Hej kära läsare
Som jag skrev i tidigare inlägg så är mina svarta Vagabondskor slitna och jag letar efter ersättare. Trots det fina tipset om ett par likadana så valde jag att inte köra på det. Istället fick det bli ett par som jag hittade på H&M idag. De är lite smalare i modellen, lite stelare skinn, men ändå förvånansvärt sköna för att vara av såpass stel kvalitét. Dessutom sparade jag ett par hundralappar på detta köpet mot vad jag hade gjort om jag hade köpt ett par Vagabond. Hur kvalitén är får vi väl se när jag börjar använda dem vilket beräknas bli den 28e februari då det är dags för den årliga Wintergalan och klädkoden är mörk kostym. Det blir nog ett bra tillfälle att ge skorna sin jungfrufärd, och se om de håller för en kvälls festande.
Have it
/Per


Skor, H&M, 598 kr
Jeans, Julian Red
Strumpor, Cheap Monday (tror jag, köpta på weekday allafall)

Regnrock 'n roll

Hej kära läsare
Tog vagnen ner till stan häromdan för att köpa en schyst kräm. Men väl på vagnen så hörde jag att ett par tjejer bakom mig skulle till weekday. Då kom jag på att jag kunde ta en sväng dit också och bara kolla lite. Men det blev som så att jag lämnade affären med en full påse utan att plånboken magrat nåt speciellt. Det som låg i påsen var en regnrock, och en regnrock har man stor nytta av i Göteborg. Ordinarie pris var 1200kr ,men jag betalade ynka 100kr. Är inte det ett fynd så säg.
Den var visserligen inte alls min storlek men det är nog inte något som lite nål och tråd inte kan lösa.
Have it
/Per


Regnrock, Sunday Sun, 100kr (ordinarie pris 1200kr)

Skärpning

Hej kära läsare,

Skrev tidigare om att jag hittade några trevliga skärp i Miami. Jag har faktiskt letat efter slipsskärp (tror det heter så, jag kallar det så) ett bra tag. Hittade ett på Gant julen -07, men tyckte det var för dyrt. Sen ångrade jag mig och gick dit och tänkte köpa skiten, men då fanns det inte längre. Sen dess har jag ångrat mig en skvätt nästan varje dag ... :)

Nåväl, nu sprang jag av en händelse på den här typen av skärp i en Ralph Lauren-butik. Jag är helnöjd, dels för att jag äntligen hittat det jag söker, samt att det blev ca 600kr billigare per skärp gentemot RL hemma.

Dessa skärp kan dressa upp vanliga chinos och jeans, men också göra kostymen lite roligare.

Sköt om er,
/Simon



Skärp, Ralph Lauren, ca 100kr/st. Ordinarie pris i USA 75$ (ca 700kr på svenska marknaden)

Honey, I'm home

Hej kära läsare,

Då var man tillbaka på Svensk (kall) mark. Såhär med facit i hand så hade jag gärnat stannat i Miami. Men-men, hemma är ju hemma, det är få saker som går emot att torka av en blöt cykelsadel på morgonen. [svordom]

Båten var också en upplevelse. Det fanns allt man kunde önska sig. Flertalet olika bufféer både till frukost och lunch. Sallad, kött, hamburgare, pizza, sushi, kyckling, wok, lasagne, chili con carne, tacos, etc. Sen på kvällen var det Á la carte-meny med 3-rätters. Övrigt fanns det stort soldeck med jumbotron-tv där det visades film och grejer, pooler & jacuzzi's, x antal barer, löpbana, minigolf, basket, pingis, gym, casino, affärer, konstgallerior, teater, pianobar, karaokebar, spelhall, m.m.

Det blev en del shopping innan vi steg på båten, men inte efter. Vi tog en sväng till Saw Grass Mills och Aventura Mall, i Miami. Galet stora shoppingmalls. Har ingen siffra på hur många affärer det fanns där, men vi gick från kl 10 på morgonen till klockan 10 på kvällen och hann ändå inte med allt vi ville!

Nåväl. Det blev bla ett stopp på Ralph Lauren där jag hittade 2 skärp och 2 skjortor. Sen handlade jag 2 skjortor och 1 tröja på American Eagle. Mer blev det inte. Hade kunnat handla desto mer, hittade en del på Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Burberry osv, men jag kände att jag inte riktigt har råd just nu.

Det var riktigt bra pris på grejerna jag köpte, Ralph lauren hade t.ex satt ned priset på skärpen från 75$ till 50$ , sen var det 75% rea på det = ca 100kr/st. Bilder på inköpen kommer inom kort, tills dess får ni lite semesterbilder att vila ögonen på.

Hittade förresten ett par moderiktiga tofflor som syns på sista bilden.

Sköt om er,
/Simon



Bild 1: Vy från hotellet i Miami.
Bild 2: Kryssningsfartyget vi åkte med i Karibien, tillsammans med ca 4000 andra passagerare.
Bild 3: Art Deco, Miami.
Bild 4: Trendig modetoffla i form av Darth Vader. Skön.

Cocktail?

Hej kära läsare
År 2009 har jag tagit på mig att vara odontologiska föreningens sexmästare, vilket betyder att jag leder sexmästeriet som styr och ställer med alla fester. Och vi startade terminen med en cocktailfest, vilket betyder att man ska klä upp sig lite. Nu kanske jag inte körde på den traditionella cocktailklädkoden men jag tyckte att det funkade ganska bra ändå.

Som bas körde jag på min blå-vit-randiga skjorta med vit krage och ett par nya svarta chinos som inhandlades på rean. Passformen på dem skulle vara tight, men då jag har tappat ganska mycket i vikt på sistone och misstänker att det mesta är från benen så blev de inte lika tighta som jag tror de skulle ha varit, men jag tycker de är riktigt sköna och jag gillar passformen som den är nu. Över skjortan tog jag min grå fiskbensmönstrade kavaj och satte en vit fluga runt halsen. Vet inte riktigt varför jag valde den vita flugan men det kändes bra. Slutligen tog jag mina gamla trotjänare, de svarta vagabondskorna, på fötterna. De börjar visserligen bli lite väl slitna och ingångna, men jag har inte hittat några lämpliga ersättare. Någon kanske har ett förslag?
Men men, resultatet av denna påklädning ser ni nedan.
Have it
/Per


Kavaj, Skräddarsydd
Fluga, ?
Näsduk, ?
Skjorta, Skräddarsydd
Chinos, Cheap Monday, 200kr
Skor, Vagabond

RSS 2.0
Annonser från BloggPartner